Antena Meniu Search
x

Video Sisteme de recunoaştere facială, în intersecţiile din Capitală. Cum vrea Primăria să monitorizeze şoferii

Camere inteligente care îi dau de gol pe şoferii care nu îşi pun centura de siguranţă, pe cei care vorbesc la telefon sau trec pe roşu. Acesta este planul Primăriei din Capitală pentru cele mai problematice intersecţii din oraş. Numai că nu asta îi sperie cel mai mult pe şoferi, ci faptul că ar putea fi identificaţi facial, cu ajutorul sistemului "big brother". 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 30.11.2022, 15:07

Vezi și

Măsura va fi o colaborare între poliţie si Primăria Capitalei. Administraţia străzilor va colecta aceste date şi le va înainta poliţiştilor, pentru a-i sancţiona pe soferii care se abat de la regulile rutiere. Zonele vizate, 19 la număr, sunt considerate a fi cele mai periculoase intersecţii din Bucureşti. Printre acestea se numără DNCB cu Şoseaua Berceni, cu Prelungirea Ghencea sau cu Bulevardul Iuliu Maniu.

Camerele vor putea detecta dacă maşina a trecut sau nu pe culoarea roşie a semaforului, numărul de înmatriculare, faţa şoferului şi a pasagerului, dar şi dacă şoferul purta centura de siguranţă. Componenta de recunoaştere facială a stârnit discuţii în rândul şoferilor, pentru că primăria capitalei trebuie sa aibă baza legală pentru a nu încălca regulile GDPR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sisteme de recunoaştere facială, în intersecţiile din Capitală. Cum vrea Primăria să monitorizeze şoferii