Antena Meniu Search
x

Spitalul Floreasca nu are RMN. Aparatul, stricat, zace în curtea unităţii

Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgenţă din ţară, funcţionează fără RMN. Aparatul, capabil să facă investigaţii de mare precizie, într-un timp scurt, a cedat, iar acum zace în curtea unităţii, în aer liber.

Vezi și

Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgenţă din ţară, funcţionează fără RMN. Aparatul, capabil să facă investigaţii de mare precizie, într-un timp scurt, a cedat, iar acum zace în curtea unităţii, în aer liber. "Unitatea va primi unul nou", spun oficialii de la Ministerul Sănătăţii.

Nu, nu avem RMN. Mergeţi la ceva privat, la o clinică privată. Nu facem RMN nici chiar pentru noi, personal, acesta este răspunsul pe care bolnavii îl primesc uluiţi la Camera de gardă a Spitalului de Urgenţă Floreasca. L-a primit şi Vasile Coliban, un tânăr din Republica Moldova. 

Neinvazivă şi neiradiantă, dar de mare precizie, investigaţia RMN poate fi vitală în cazul multor afecţiuni. Cu toate acestea, este o metodă la care pacienţii care ajung aici la cel mai mare spital de urgenta din tara nu au acces. Vechiul aparat care a salvat poate mii de vieţi zace în curtea interioara a spitalului. 

Imaginile sunt grăitoare. Aparatul vechi a fost scos printr-o gaură făcută în peretele unităţii medicale şi a fost abandonat într-o curte interioară. 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că există deja un nou aparat, cumpărat cu bani de la Banca Mondială. 

OANA GRIGORE, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii:

Echipamentul a fost achizitionat deja si contractul a fost semnat cu furnizorul de echipamente in luna decembrie a anului trecut.

El va ajunge în unitate atunci când lucrările vor fi gata. Imaginile suprinse cu camera ascunsă arată însă că nimeni nu munceşte la construcţia noului laborator acoperit acum doar cu o folie din plastic. Între timp, pacienţii nu sunt lăsaţi de izbelişte, susţine conducerea unităţii. 

CONSTANTIN OLTEANU, reprezentant Spital Floreasca:

În această perioadă în care nu avem RMN funcţional, pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Floreasca, care au nevoie de această investigaţie o fac printr-un contract, o înţelegere pe care o avem cu Spitalul Militar Central.

Vechiul aparat RMN a fost scos din priză în urmă cu o lună şi jumătate. Spitalul Floreasca are cel mai mare flux de pacienţi din ţară. Aici, numai la Camera de gardă, ajung zilnic peste 500 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Spitalul Floreasca nu are RMN. Aparatul, stricat, zace în curtea unităţii