Antena Meniu Search
x

Slujba de Bobotează s-a lăsat cu scandal în Iaşi. Oamenii s-au călcat în picioare ca să ajung primii la butoaiele cu agheasmă

S-a lăsat cu nervi mulţi şi s-au împărţit coate cu dărnicie astăzi, de Bobotează. Totul, pentru sticlele cu apă sfinţită. La Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi, de pildă, sute de oameni s-au împins doar ca să ajungă primii la butoaie.

Vezi și

 S-a lăsat cu nervi mulţi şi s-au împărţit coate cu dărnicie astăzi, de Bobotează. Totul, pentru sticlele cu apă sfinţită. La Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi, de pildă, sute de oameni s-au împins doar ca să ajungă primii la butoaie. Nu a contat că li s-a spus în repetate rânduri că este apă pentru toată lumea. De altfel, îmbulzeala a fost cuvântul de ordine în multe locuri din ţară.

Cu pungile cu sticle pe deasupra capului, enoriaşii se pun în mişcare. Se-ajută între ei. Sau aşa spun ei. Cei din spate îi împing pe cei din faţă. În faţa butoaielor cu agheasmă, e care pe care. În hărmălaie, un localnic scapă, nervos, un cot.

Robinetele se-nvârt, bidoanele se umplu. Doamnele nu lasă o picătură de apă să se piardă. Agheasma e dusă rapid la portbagajele pline cu legume şi carne.

Şi la malul mării a fost întrecere pentru sticlele cu apă sfinţită. În câteva minute, s-au epuizat 150 de mii de recipiente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Slujba de Bobotează s-a lăsat cu scandal în Iaşi. Oamenii s-au călcat în picioare ca să ajung primii la butoaiele cu agheasmă