Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Existau bănuieli că Denisa intrase în jocul BALENA ALBASTRĂ? Declaraţie misterioasă: "Vă rog frumos, copii care aveţi părinţi, nu căutaţi şi nu încercaţi ceea ce nu trebuie să găsiţi!"

Cel mai periculos joc online a ucis o elevă de 15 ani. Este primul caz confirmat în România, oficial, de procurori. Denisa, fata despre care se credea că a murit încercând să facă un selfie, de pe acoperişul unui bloc turn din Sibiu, s-a sinucis, anunţă anchetatorii. A îndeplinit astfel ultima poruncă dată de persoane încă necunoscute, care se află în spatele jocului sinistru.

de Redactia Observator

la 05.04.2017 , 19:12

Cel mai periculos joc online a ucis o elevă de 15 ani. Este primul caz confirmat în România, oficial, de procurori. Denisa, fata despre care se credea că a murit încercând să facă un selfie, de pe acoperişul unui bloc turn din Sibiu, s-a sinucis, anunţă anchetatorii. A îndeplinit astfel ultima poruncă dată de persoane încă necunoscute, care se află în spatele jocului sinistru.

"M-am rugat la Dumnezeu să nu fie adevărat. S-o fi ţinut de el şi s-a dus cu totul. A ieşit din tencuială.", spunea acum mai bine de două săptămâni Sabina, prietena fetei. Părea un tragic accident. Un pas greşit care a ucis-o pe Denisa. Însă, ancheta a scos la iveală un adevăr tulburător. Fata de 15 ani ar fi premeditat totul. Împinsă de voci încă necunoscute. Aflate în spatele celui mai periculos joc online din ultimii ani.

Denisa a căzut în gol în timp ce prietenii ei admirau panorama oraşului noaptea. Iniţial, au crezut că îşi face un selfie şi s-a apropiat prea mult de balustrada care s-a rupt. Ulterior au aflat că nici măcar nu avea telefonul la ea. Iar toate probele strânse până acum de procurori arată că eleva a îndeplinit, de fapt, ultima poruncă a jocului sinistru. Sinuciderea.

Vezi și

"Persoane rămase neidentificate până la acest moment ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc, în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere.", anunţă anchetatorii. Denisa s-ar fi prăbuşit intenţionat de la peste 30 de metri înălţime. Fără nicio şansă de supravieţuire. Mama ei, frământată de gânduri teribile, a bănuit că ceva se întâmpla cu adolescenta. Părea mai tristă în ultima vreme: "Vă rog frumos, copii care aveţi părinţi, nu căutaţi şi nu încercaţi ceea ce nu trebuie să găsiţi! Numai după ce se întâmplă o tragedie, se trag semnale de alarmă."

Pe acelaşi subiect

Procurori şi poliţişti au refăcut ultimele luni din viaţa ei. Au înţeles totul când i-au verificat telefonul. Intrase în jocul morbid. "A început a-l juca folosind pseudonimul "vovo...", având mai multe postări pe Facebook şi Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid."

Au fost găsite fotografii care arătau că fata intrase în cercul halucinant al poruncilor de automutilare şi scria că îşi doreşte moartea. Însă, prietenii nu au luat postările în serios. Mai mulţi apropiaţi au povestit reporterilor Observator că ştiau că e în depresie, dar ar fi urmat un tratament. La şcoală nu se vorbea despre asta. 

Totuşi, cazul Denisei i-a alertat pe profesori care au descoperit că şi o altă elev, de clasa a VII-a, intrase şi ea în joc.

Colegii Denisei, cei care au urcat cu ea, în noaptea tragediei, pe acoperişul blocului turn au fost audiaţi. La fel şi cele două profesoare de la un liceu din Sibiu, care i-au însoţit pe elevi. Acum, misiunea anchetatorilor este să afle cine se află în spatele jocului şi împinge la moarte. Dosarul a fost preluat de procurorii DIICOT Braşov care investighează deja şi alte cazuri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Existau bănuieli că Denisa intrase în jocul BALENA ALBASTRĂ? Declaraţie misterioasă: "Vă rog frumos, copii care aveţi părinţi, nu căutaţi şi nu încercaţi ceea ce nu trebuie să găsiţi!"