Antena Meniu Search
x

Un vierme de 15 centrimetri a crescut in ochiul unei adolescente

O boala terifianta, extrem de rara, a fost descoperita la o adolescenta dintr-o localitate din judetul Galati. Fata s-a prezentat de urgenta la spital cu o inflamare in zona ochiului. Medicii care au analizat-o au depistat ca in ochiul fetei crestea un parazit

Vezi și

O boala tropicala rara, la noi in tara aproape imposibila. Si totusi o adolescenta s-a prezentat la Spitalul de Urgenta pentru Copii din Galati, cu o tumoreta in dreptul ochiului. Cand medicii oftalmologi au intervenit au fost socati. Un parazit, ca un fir de ata, lung de aproape 15 cetimetri traia in ochiul fetei.

"Copilul s-a prezentat cu dureri perioculare si cu o inflamatie care a aparut in interval de o saptamana", a explicat Rodica Mazilescu, medic primar Spitalul de Copii Galati. Parazitul a fost descoperit la timp. In caz contrar se putea localiza in inima sau la nivelul plamanilor unde putea sa provoace diferite formatiuni, frecvent confundate cu tumorile. "Acest parazit a fost trimis la Bucuresti la institutul Cantacuzino, si s-a identificat ca fiind o dirofilaria", a mai spus medicul. Adica un parazit care se dezvolta la animale si se transmite, rareori, la om.

Fata ar fi contactat boala printr-o intepatura de tantar. Acum, adolescenta se simte bine. Va ajunge la Spitalul Colentina din Bucuresti pentru continuarea tratamentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Un vierme de 15 centrimetri a crescut in ochiul unei adolescente