Antena Meniu Search
x

Şoferii din Capitală ar putea plăti o nouă taxă. Guvernul nu renunţă nici la ideea unei taxe de mediu

Încă 2800 de locuri de parcare pentru bucureşteni, 40 de kilometri de piste pentru biciclete, dar şi o taxă pentru şoferii care vor tranzita centru Capitalei.

Vezi și

Încă 2800 de locuri de parcare pentru bucureşteni, 40 de kilometri de piste pentru biciclete, dar şi o taxă pentru şoferii care vor tranzita centru Capitalei. Sunt soluţiile pe care le propune Primăria pentru traficul aglomerat din Bucureşti, dar şi pentru reducerea poluării.

Guvernul este hotărât să pună o taxă pentru maşinile care poluează. Indiferent dacă aceasta va avea forma unui certificat de poluare sau a unei vignete.

Bucureştiul este cel mai aglomerat oraş. Aproape două milioane de maşini îl tranzitează în fiecare zi. Practic, zece maşini se bat pe un loc de parcare public.

Dar spaţiul nu mai permite amenajarea unor parcări la suprafaţă. Aşa că Primăria vrea să creeze unele subterane.

Conform planurilor primăriei, parcarea din piaţa Constituţiei ar trebui să dispară cu totul. Tot acest spaţiu urmând să fie destinat doar pietonilor. Şoferii vor avea la dipoziţie o mie de locuri de parcare, dar toate acestea vor fi mutate în subteran.

Parcări subterane vor mai fi construite pe strada Edgar Quinet, în Piaţa Dorobanţi, la Sala Palatului, în pieţele Lahovari şi Cantacuzino. În total, în jur de 2800 de locuri noi de parcare.

Primăria vrea să introducă şi o taxă pentru şoferii care tranzitează centrul Capitalei.

Valoarea taxei va fi stabilită după ce vor fi amenajate parcările, dar şi după ce Primăria va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun. În proiect sunt şi noi piste de biciclete.

Cele cinci trasee care vor avea, în total, peste 40 de kilometri lungime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Şoferii din Capitală ar putea plăti o nouă taxă. Guvernul nu renunţă nici la ideea unei taxe de mediu