Şoseaua de centură a Sucevei, inaugurată după 11 ani deşi lucrările nu sunt terminate

De Redactia Observator.
Publicat: 27.09.2019, 20:31.
Actualizat: 27.09.2019, 20:33

De astăzi, şoferii pot circula pe toată centura Sucevei. Traficul a fost deschis oficial în urmă cu câteva ore, însă "zidul morţii", locul unde mai mulţi şoferi şi-au pierdut viaţa, e tot acolo, parte din şoseaua de centură.

De astăzi, şoferii pot circula pe toată centura Sucevei. Traficul a fost deschis oficial în urmă cu câteva ore, însă "zidul morţii", locul unde mai mulţi şoferi şi-au pierdut viaţa, e tot acolo, parte din şoseaua de centură. O mai bună semnalizare nu a fost în planul constructorilor, care au alte lucrări de făcut. Chiar şi după inaugurarea aşteptată mai bine de un deceniu, încă mai trebuie montate indicatoare sau parapete.

După 11 ani de aşteptare, şoferii pot circula pe şoseaua de centură a oraşului Suceava. Vorbim despre un drum de 12 kilometri, cu câte o singură bandă pe sens. Chiar şi în ziua inaugurării, cuvântul de ordine a fost incertitudinea.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Vedem dacă deschidem sau nu deschidem astăzi centura. Vorbim de un obiectiv de investiţii la care 42 de zile nu s-a lucrat din cauza condiţiilor meteo

Până la urmă, după-amiază, traficul a fost deschis, însă lucrările nu sunt complet finalizate.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Vom mai avea undeva la 14-20 de zile rest de lucrări de efectuat. Acum se montează nişte stâlpişori, dar nu e problemă. Avem avizul poliţiei de a deschide traficul

De departe, cea mai mare problemă a centurii Suceava rămâne "zidul morţii". Un sens giratoriu construit în jurul unui perete, care apare brusc în faţa şoferilor.

În condiţii de ceaţă, este imposibil de observat. În urmă cu jumătate de an, autorităţile promiteau că zona va fi mai bine luminată şi semnalizată.

Ionuţ Ciurea, Asociaţia Pro Infrastructura: Din păcate, "zidul morţii" este bine-mersi la locul lui şi o să fie un pericol. Acolo, teoretic, trebuia făcut un pasaj pe piloni. Dar pilonii podului s-au transformat în acest giratoriu suspendat

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa doar în ultimii ani, după ce s-au izbit cu maşina în pilonul şoselei de centură a Sucevei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.