Antena Meniu Search
x

Video Şoseaua Colentina, blocată din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Restricţiile anunţate: "Nu există șantier fără deranj"

Primăria Capitalei va institui restricții de trafic pe Șoseaua Colentina din București, în intersecția cu strada Doamna Ghica, pe sensul de mers către Obor, începând cu data de 11 noiembrie 2022 și până pe 10 ianuarie 2023. Și linia de tramvai 21 va fi întreruptă până pe 23 martie 2022, pe ambele sensuri de mers. Restricțiile în una dintre cele mai aglomerate zone din București sunt necesare pentru efectuarea unor lucrări la Pasajul Doamna Ghica.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 12:06

Pasajul Doamna Ghica din București
Restricții de trafic pe Șoseaua Colentina din București, spre sensul către Obor: "Nu există șantier fără deranj" - Shutterstock (arhivă)

În lipsa tramvaiului, vor fi introduse autobuze pentru preluarea călătorilor, dar acestea vor sta blocate în trafic. Primarul Capitalei promite, însă, că în vară se va putea circula pe Pasajul Doamna Ghica.

"Pentru această bucată lucrările vor începe vineri, odată cu restricțiile de trafic, cu termen de 3 luni, deci în februarie va fi gata, iar pentru toată structura metalică termenul este începutul lunii martie. Începând de vineri o să fie restricții, asta înseamnă că nu mai circulă tramvaiul, o să fie o linie de autobuz, iar pe sensul către centrul orașului mașinile vor circula pe linia de tramvai. După ce se montează structura metalică un termen de patru-cinci luni până la circulația pe pod", a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

"Nu există șantier fără deranj, vor avea deranj aici în intersecție, tramvaiele nu vor merge, dar vor avea autobuze - 621 - care refac acest traseu, iar sensurile dinspre Colentina spre Obor vor circula doar pe linia de tramvai, celălalt sens fiind neafectat. Apoi se va schimba sensul. Important este să înţelegem că putem folosi aplicaţii precum Waze pentru a avea un trafic cât mai distribuit. Breteaua dinspre Colentina către Petricani va rămâne deschisă​", a explicat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

El a menţionat că se vor efectua lucrări în perioada iernii, dar nu şi pe timpul nopţii, având în vedere că şantierul produce mult zgomot. Se va lucra de luni până sâmbătă. El a adus în discuţie şi perspectiva montării liniei de tramvai pe pasaj, dar a subliniat că aceasta nu va fi instalată până nu va putea fi conectată cu restul reţelei.

Pe acelaşi subiect

"Lunea trecută a fost votat în Consiliul General un proiect care permite realizarea studiului de fezabilitate pentru tramvaiul de la Delfinului la Pipera. Atunci când va exista linie de tramvai de la Delfinului la Pipera se va putea monta şină de tramvai pe acest pasaj", a afirmat Radu Mihaiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Restricții de circulație pe Șoseaua Colentina între 11 noiembrie 2022  și 10 ianuarie 2023

Potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei restricțiile sunt următoarele: pentru perioada 11.11.2022 -10.01.2023:

- Blocare totală a părții carosabile a Sos. Colentina sens spre Obor în intersecția cu Str. Doamna Ghica începând cu 11.11.2022, ora 04:00.

- Blocare bandă 2 bretea Doamna Ghica între Sos Colentina și intrarea pe rampă Petricani

- Blocare bandă 2 bretea Doamna Ghica Între intrarea pe rampă Petricani și Sos Colentina

- Întrerupere circulație tramvai pe Sos Colentina pe ambele sensuri (valabil până pe 21.03.2023)

- Asigurare trafic auto pe Sos Colentina sens spre Obor pe trei benzi: una de dreapta spre Bvd Lacul Tei și două înainte, spre Obor, pe ampriza liniilor de tramvai

- Utilizarea stației de tramvai ca stație comună a STB pentru autobuzelor ce vor prelua traficul de călători

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Şoseaua Colentina, blocată din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Restricţiile anunţate: "Nu există șantier fără deranj"