Antena Meniu Search
x

Şpagă, materie obligatorie la grădiniţă

Copiii trebuie să ştie de mici că în România orice se rezolvă cu şpagă! E legea nescrisă care se aplică şi în Educaţie.

Vezi și

 Aşa că un loc la o grădiniţă bună de stat înseamnă cel puţin o mică atenţie din partea părinţilor. De promisiunile Ministerului Educaţiei că se vor face înscrieri pe Internet, după reguli clare şi corecte, deocamdată s-a ales praful.

În lipsa rigorii, mica înţelegere este în floare în grădiniţe cu 6 luni înainte să înceapă anul şcolar. Preţul se stabileşte în euro sau în parfumuri scumpe, iar negocierea se face ca la piaţă. S-au convins de asta, cu o cameră ascunsă, reporterii Observator.

Ghidaţi după principiul ce-i în mână, nu-i minciună, unii directori de grădiniţă au început deja înscrierea de toamnă. Neoficial.

Toamna este încă departe, dar directorii încep de acum să îşi numere bobocii. Oficial, nici ministerul, nici inspectoaratele şcolare nu au afişat un calendar al înscrierilor. În lipsa unor reacţii, părinţii şi cadrele didactice fac legea.

Ca nişte elevi silitori, părinţii au învăţat deja lecţia. Totul se plăteşte, chiar şi un loc la grădiniţă. Cu ce?! Nici nu este foarte greu pentru părinţi să găsească darul potrivit pentru directoare.

Părinţii au înţeles de mult că la noi educaţia se face cu şpagă. Obiceiul este atât de vechi, încât nimeni nu se mai fereşte să vorbească despre el.

În fiecare an, doar în Bucureşti 80.000 de copii nu au loc într-o grădiniţă de stat. Ajung la cele private unde părinţii plătesc cel puţin 1.000 de lei pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Şpagă, materie obligatorie la grădiniţă