Antena Meniu Search
x

Video Spaţiile de servicii de pe drumul expres Craiova - Piteşti, cu lacătul pe ele, la un an de la inaugurare. Şoferii, dezamăgiţi: "Stăm pe marginea drumului"

În curând se face anul de când se circulă pe primii 40 de kilometri din drumul Expres Craiova - Pitești. Toate bune și frumoase dacă nu ar mai fi rămas, în dulcele stil românesc, și câte ceva nerezolvat. Vorbim de spațiile de servicii care, deși sunt gata, stau cu lacătul pe ele. Compania de drumuri a cerut oferte de la firmele care ar fi putut să ia parcările și toaletele în administrare, dar s-a lăsat păgubașă când a văzut preţurile. Acum se încearcă deschiderea a două dintre cele 4 spații, care sa fie îngrijite de propriii angajați de la drumuri. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 13.06.2023, 18:09

Vezi și

Se circulă șnur pe drumul expres, iar deschiderea lui a fost o reușită de necontestat pentru cei care își blestemau soarta în ambuteiaje. Nimic nu le poate strica bucuria șoferilor până în momentul în care au nevoie de o pauză sau să găsească o toaletă.

Cristina Oprea, reporter Observator: La aproape un an de când sectorul de drum a fost dat în folosinţă, niciunul dintre spaţiile de servicii nu serveşte scopului său. Toaletele au rămas cu lacătul pe ele, iar în zona de odihnă şi servit masa cresc bălăriile în voie. Aici, de exemplu, au ajuns până la brâu. 

Risc în plus pentru şoferi

Și printre dalele din trotuar a răsărit iarba, iar gurile de canal sunt acoperite cu un strat gros de frunze uscate. Până la deschiderea spațiilor, marginea drumului e toaletă publică. În tot acest timp, pentru șoferii profesionişti care își petrec viața pe drumuri, fiecare zi în care spațiile sunt închise înseamnă un risc în plus pe care sunt nevoiți să și-l asume.

Pe acelaşi subiect

Şofer: Normal că am avea nevoie de ele, normal că am avea nevoie de parcări. Stăm pe marginea drumului. Pentru că trebuie să fac pauză 40 de minute şi n-am unde să opresc să fac pauza. 

CNAIR promite ca va deschide în curând două dintre cele patru spații. 

Cristi Tudor, reprezentant CNAIR: Am achiziţionat serviciile de pază pentru acest sector de drum, pentru că aceste parcări trebuie păzite, pentru că sunt destul de multe obiecte care pot fi deteriorate sau sustrase din aceste parcări. Vorbim de mobilierul stradal sau de obiectele sanitare din interiorul spaţiilor publice. 

Cât e amenda pentru cei care opresc în locurile nepermise

Până atunci, cei care opresc din alte motive decât defecțiunile autoturismelor încalcă legea și își asumă consecințele ei.

Claudiu Șerban, IPJ Olt: Este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres sau a celor naţionale europene. 

Amenzile sunt cuprinse între 580 și 725 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Spaţiile de servicii de pe drumul expres Craiova - Piteşti, cu lacătul pe ele, la un an de la inaugurare. Şoferii, dezamăgiţi: "Stăm pe marginea drumului"