Antena Meniu Search
x

Special! Amabilitatea forțată duce la depresie

Cercetătorii germani au analizat ce influenţă are această "amabilitate de serviciu" asupra celor obligaţi să o practice. Iar rezultatul e îngrijorător.

Vezi și

 Cercetătorii germani au analizat ce influenţă are această "amabilitate de serviciu" asupra celor obligaţi să o practice. Iar rezultatul e îngrijorător.

Lucrul cu publicul presupune, în primul şi în primul rând, amabilitate. Ce se întâmplă, însă, dacă cei care au un asemenea serviciu trec printr-o perioadă mai dificilă? Nimic. Trebuie să continue să fie la fel de amabili. Numai că, din ce spun cercetătorii germani, amabilitate cu forţa duce la depresie. Iar de aici încep să curgă şi alte probleme de sănătate.

Cu toate că românii sunt renumiţi pentru ospitalitate, nu consideră că amabilitatea în exces este bună la ceva. Chiar şi dacă figurează în fişa postului.

Însă oamenii nu ajung la depresie doar pentru că sunt obligaţi să fie amabili, indiferent dacă simt asta sau nu. Starea proastă care li se instalează treptat este un cumul al sentimentelor pe care le încearcă zi de zi.

Nu degeaba se spune că, cel mai bine, este să faceţi o meserie pentru care aveţi, într-adevăr, înclinaţie. Aşa că, dacă ştiţi că sunteţi o persoană introvertită, cu siguranţă nu vă va face bine să lucraţi cu oamenii, zi de zi şi ceas de ceas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Special! Amabilitatea forțată duce la depresie