Antena Meniu Search
x

Special! Geanta "modelează" silueta

Când vine vorba despre alegerea genţii ideale, trebuie să ştim anumite trucuri! Sunt nişte accesorii esenţiale pentru a modela o siluetă. Pot alungi o femeie mignonă şi pot da forme unei siluete androgine.

Vezi și

Aşa că întotdeauna când alegem o geantă trebuie să ţinem cont de principiul proporţionalităţii.

Ce fel de geantă ar trebui să poarte femeile cu o siluetă tip pară: înguste sus şi mailate în bazin?

Aceasta este o geantă chopper. De ce este foarte potrivită pentru silueta tip pară? Pentru că are baretele foarte scurte. Genţile cu barete foarte scurte pot fi purtate pe umăr şi ajung în zona sânilor sau cel mult în zona taliei şi pot fi purtate în acest caz pe anbraţ, avantajează silueta tocmai pentru că distrag atenţia de la zona cu probleme către zona bustului sau zona taliei, explică designerul Janina Nectara.

Geanta de tip bowler este foarte potrivită pentru silueta de tip pară.  Asta pentru că genţile de tip bauler au baretele foarte scurte putând fi purtate pe umăr şi pe antebraţ, ceea ce înseamnă că vor atrage atenţia în zona bustului şi în zona taliei, continuă designerul.

Minionele trebuie să evite genţile late şi să le aleagă pe cele cu o formă lungă pentru a crea iluzia de alungire a torsului. În cazul doamnelor cu bust proeminent, regulile se schimbă.

Femeile cu un bust ar trebui să poarte acest tip de geantă. De ce? Pentru că are o baretă foarte lungă, ceea ce va face să coboare atenţia în zona şoldurilor. Astfel încât să distragă atenţia din zona bustului. Aceasta este o geantă foarte potrivită pentru minionele care au cu bust mare, ne sfătuiește Janina.

Moda impune, însă, ca femeile să fie înalte şi foarte slabe. Trendul a plecat de pe podiumurile de prezentare ale marilor case de mode care îşi prezintă hainele doar pe supermodele. Dar o femeie cu dimensiuni de manechin trebuie - până şi ea!!! - să respecte regulile de alegere a genţilor.

Ce fel de genţi trebuie să poarte o femeie foarte înaltă, foarte suplă, fără forme voluptoase?

Femeile cu siluetă androgină, filiformă sunt foarte avantajate de geanta de tipul acesta. Are foarte multe linii curbe care îndulcesc din silueta aceea dreaptă, minimalistă şi arhitecturală a femeii filifoarme. Este un model versatil care poate fi purtat atât pe umăr cât şi pe antebraţ. 

Femeile foarte înalte sunt avantajate de genţile acestea mari, dar există şi variante mai mici precum acesta de aici, care pot fi purtate în special de minione. însă şi de femeile foarte înalte. O variantă bună de a o purta este chiar aşa, explică designerul.

De la kilograme în minus trecem la kilograme în plus. Aici poşeta trebuie să contrasteze cu rotunjimile corpului.

Femeile cu forme voluptoase sunt avantajate de modelele acestea structurale. Vorbim despre o geantă care are foarte multe colţuri drepte care taie cumva din rotunjimile pe care le are deja silueta femeii supraponderale. Aceasta este pentru femeile înalte. Pentru minione variantele acestea ar fi extrem de potrivite.

Pentru că femeile nu se mai satură de genţi, designerii s-au gândit să le dea dreptul să poarte câte două, în acelaşi timp.

Asta se întâmplă mai ales dacă genţile sunt din acelaşi registru stilistic.

Spre exemplu: avem un cluch foarte drăguţ pe care îl putem purta seara şi în timpul zilei o geantă de tip chopper, care este foarte versatilă.

Poate fi asortată la absoluto orice ţinută. În cazul femeilor ocupate care pleacă de dimineaţa şi seara au un cocktailuri sau petreceri, atunci pot lua ambele genţi şi le pot purta împreună.

Atenţie însă la cum le combinaţi. De exemplu: nu putem purta o poşetă cu puternice accente grafice, arhitecturale, inspirată din Art Deco cu o geantă inspirată din curentul artistic Pop Art.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Geanta "modelează" silueta