Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Lacul Vida, o destinaţie de vis

Munţii noştri aur poartă. Locuri tăinuite de o frumuseţe ce-ţi taie respiraţia. Un astfel de loc este Lacul Vida.

Vezi și

 Munţii noştri aur poartă. Locuri tăinuite de o frumuseţe ce-ţi taie respiraţia. Un astfel de loc este Lacul Vida. Deşi este o construcţie artificială, construită pentru minele care extrăgeau pe vremuri bauxită, lacul a ajuns astăzi o destinaţie de vis.

Unde se termină realitatea şi unde începe tărâmul de basm? Treci de Oradea şi la câteva zeci de kilometri distanţă te trezeşti într-o lume ruptă parcă din poveşti. Un loc ce pare să nu fi luat contact până acum cu modernul.

E un paradis al liniştii. Nu există trafic, nu există aglomeraţie, nu există zgomot. Doar câteva căsuţe cochete pe marginea unui lac. Şi linişte. Multă linişte.

Este Dobreştiul. O comună bihoreană puţin cunoscută. Deşi aici stă ascunsă parcă o mică nestemată. Lacul Vida. Este acum printre cele mai retrase şi mai căutate staţiuni. Dar lucrurile nu au fost aşa mereu.

Odată cu închiderea minelor, lacul a ajuns în patrimoniul autorităţilor locale. Care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să profite de frumuseţea locului. Au construit drumurile, au amenajat lacul. Iar lumea nu a întârziat să apară. Chiar şi lacul artificial are o frumuseţe aparte.

În zonă vin tot felul de pasionaţi de natură în căutarea liniştii. Şi ştim deja cât de importantă este liniştea pentru o partidă de pescuit perfectă. O singură problemă. Nu există decât o pensiune pentru turiştii care vor să vină aici să uite de nebunia oraşului. Până când se va întâmpla acest lucru, cei care vor să vină să se bucure de frumuseţea unică a acestui loc, ar face bine să-şi facă rezervări din timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Lacul Vida, o destinaţie de vis