Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Mâncare gătită cu sufletul pentru cei defavorizaţi

În Cluj-Napoca, un grup de tineri a creat un program prin care îi ajută pe cei defavorizaţi. Nu cu bani, ci cu hrană caldă.

Vezi și

 Pentru mulţi, sărbătorile de iarnă reprezintă sezonul cadourilor! Dar şi aici există, dacă vreţi, două şcoli de gândire. Cei care se aşteaptă la cadouri scumpe şi frumoase. Şi cei care vor să dăruiască ceva societăţii în care trăiesc. Şi, fără să jignesc pe nimeni, cei din urmă sunt cei care au înţeles estenţa Crăciunului.

Şi nu sunt puţini. În Cluj-Napoca, de exemplu, un grup de tineri a creat un program prin care îi ajută pe cei defavorizaţi. Nu cu bani, ci cu hrană caldă. În fiecare săptămână, voluntarii gătesc, iar mai apoi merg şi împart mâncarea celor care au nevoie. Iar programul lor s-a extins deja în mai multe oraşe din ţară.

Pare o cantină ca oricare alta. Însă, între ingredientele folosite acolo, s-au mai strecurat câteva. Compasiunea. Simţul civic. Umanitatea. Cantina pe care o vedeţi e mai mult decât un spaţiu în care se face mâncare. E un loc în care oamenii ajută alţi oameni. Fiecare fel de mâncare gătit acolo va fi donat celor care au cea mai mare nevoie. Bătrâni. Săraci. Oameni ai străzii.

Proiectul a fost început acum doi ani şi între timp s-a extins şi în afara oraşului Cluj Napoca. Astfel de proiecte se mai desfăşoară în Bistriţa, în Baia Mare şi în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Mâncare gătită cu sufletul pentru cei defavorizaţi