Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Prima pădure plantată de voluntari

Într-o lume în care poluarea creşte de la zi la zi, una dintre preocupările principale ar trebui să fie menţinerea într-o stare perfectă a pădurilor!

de Redactia Observator

la 16.06.2014 , 21:36

 Într-o lume în care poluarea creşte de la zi la zi, una dintre preocupările principale ar trebui să fie menţinerea într-o stare perfectă a pădurilor!

Pe un teren pe care nimic nu părea să mai poată creşte, nişte oameni ambiţioşi au reuşit să facă imposibilul. În anul 2010 au plantat primii copăcei, iar acum au inaugurat deja o pădure de şapte hectare.

Începutul a fost greu, ca orice început. Dar acum pădurea din comuna Dragoş Vodă, de pe marginea Autostrăzii Soarelui, poate fi văzută de oricine merge spre mare. Şi asta pentru că voluntarii şi membrii ONG-ului au reuşit să o aducă la stadiul de masiv.

Vezi și

Dar până aici, drumul a fost lung. Pe lângă donaţiile venite din partea unor oameni de bine, tinerii s-au autofinanţat şi prin organizarea de competiţii sportive şi campanii de reciclare a hârtiei. Acum îi învaţă pe cei mici cum să ducă mai departe ideile lor, în cadrul unor ateliere creative.

Fetiţele au avut ocazia să îşi facă propriile bijuterii. Au reciclat hârtie şi au dat frâu liber imaginaţiei. Voluntarii i-au învăţat pe cei mici şi cum să aibă grijă de cadoul primit. Tinerii întreprinzători au în derulare şi alte proiecte de împădurire, la care poate participa oricine doreşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Prima pădure plantată de voluntari