Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Şoferul român, cameraman amator

Pe şoselele din Rusia se petrec cele mai ciudate lucruri, de la tancuri care îţi taie calea şi până la conducători auto care se dau jos din maşini şi se iau la pumni. Mai nou, moda rusească a ajuns şi la noi.

Vezi și

 Ce-i drept, în România, filmările nu sunt atât de palpitante. Sunt mai mult utile. Ori filmezi indisciplinaţii din trafic şi îi pui pe internet, ca să-i faci de râs, ori foloseşti imaginile la tribunal, dacă este cazul.

Pentru Răzvan Baciu camera auto este ca bastonul alb pentru nevăzători. Nu poate pleca la drum fără ea.

Tot mai mulţi şoferi fac acelaşi lucru. Mai ales cei care au păţit-o în trafic sau au prieteni care le povestesc despre senzaţiile tari de pe şoselele României.

Camera este şi mai utilă şi dacă o tamponare uşoară se sfârşeşte cu o vizită la tribunal. Moda camerelor video de pe maşini nu a apărut în România. Este un import cultural. Din Estul Sălbatic.

Chiar dacă nu au dramatismul ruşilor, filmele făcute de şoferii noştri intră cu succes la categoria Stan şi Bran.

Camerele auto au cele mai variate forme şi funcţii. Cele mai "deştepte" pot costa chiar şi o mie de lei. Filmează în high definition, au gps şi pot posta filmuleţele pe facebook în numai două minute.

Cele mai ieftine, aşa numitele "pocnitori", costă numai 150 de lei. Dar cu ele riscaţi să nu distingeţi plăcuţa de înmatriculare a unei maşini aflate la doi metri de cameră. Oricum, românilor le surâde ideea de a avea un asemenea dispozitiv montat pe bord.

Dar în trafic găsim şi şoferi care şi-au luat carnetul de conducere cu mult înaintea internetului, reţelelor sociale şi a camrelor auto. Şi, în lipsa camerei, există soluţii mai "umane" pentru a evita accidentele, cum ar fi cei 7 ani de acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Şoferul român, cameraman amator