Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Voluntari de meserie

Senia şi Ionela au lucrat în străinătate, dar s-au întors în sătucul natal. Acum fac parte dintr-un proiect al Crucii Roşii, menit să aducă asistenţă medicală în zonele izolate şi defavorizate ale României.

Vezi și

Senia şi Ionela. Surori şi, de meserie voluntari. Poate să fie seară, dimineaţă sau noapte în toată regula. Poate să ningă, să plouă, să fie viscol. Atunci când telefonul sună, cele două surori nu stau pe gânduri. Îşi iau trusa medicală şi se duc acolo unde este nevoie de ele.

De multe ori, pentru oamenii din Agrieş, cele două surori sunt singura soluţie. Cătunul e la 40 de kilometri depărtare de spital. Dispensar nu există, iar farmacia e un vis frumos. Şi, din păcate, până să sosească o ambulanţă, poate fi prea târziu.

Cele două surori sunt voluntare ale Crucii Roşii. Programul aflat în desfăşurare vrea să aducă asistenţa medicală în zonele izolate şi defavorizate. Care, din păcate, în România nu sunt puţine. Dar pasiunea celor două femei pentru a-i ajuta pe semenii lor este, de fapt, o tradiţie de familie.

Lucrând în cătune izolate, munca lor nu se termină niciodată. Mereu, câte un bătrân are nevoie de îngrijiri. Cele două femei vin, evaluează situaţia şi decid dacă este nevoie sau nu de ambulanţă.

Momentan, doar nouă localităţi din România sunt beneficiare ale programului Crucii Roşii. Dar astfel de echipe de voluntari şi centre de prim ajutor vor ajunge, speră organizatorii, în 41 de localităţi izolate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Voluntari de meserie