Antena Meniu Search
x

Video Spectacol de sunete și culoare în Grădina Botanică din Craiova. Vizitatorii au admirat sculpturi incredibile în lemn realizate de artistul Gabi Rizea

A fost atmosferă de sărbătoare în parcurile din Craiova, peste weekend. Vremea frumoasă i-a adus pe cei care iubesc plimbările în natură în Grădina Botanică. Aici, pe lângă flori, vizitatorii sunt încântaţi de raţe, lebede, broaşte ţestoase, dar şi de sculpturi deosebite.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 26.04.2021, 09:02

Vezi și

Cum şi vremea a fost prietenoasă, oamenii au avut toate motivele să iasă din casă. Feeria de culori a încântat toate privirile. Iar lebedele, raţele sau ţestoasele care şi-au făcut adăpost aici, au bucurat copiii.

Sculpturi în lemn realizate cu drujba, la Grădina Botanică din Craiova

O atracţie cu totul deosebită sunt câteva sculpturi realizate nu cu dalta, ci cu drujba. Ne ajută să le descoperim chiar artistul care le-a dat viaţă. Lemnul brut este cel care îl îndrumă, ne spune Gabi Rizea.

Fata din adâncuri, spiritul pădurii sau instrumentele acustice create în trunchiuri sunt doar câteva dintre zecile de sculpturi din grădină. Printre ele, ne atrag atenţia câteva băncuţe neobişnuite.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Atunci când sărbătorile au loc în pandemie, totul trebuie organizat după reguli şi restricţii. Tocmai acestea au inspirat băncuţele care ne arată că, în calea artei, nu poţi să pui nicio piedică”.

Şi, cum şi incidenţa cazurilor noi de covid a scăzut în capitala Olteniei până la 2 la mia de locitori, craiovenii s-au bucurat de o zi care a adus un aer de normalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Spectacol de sunete și culoare în Grădina Botanică din Craiova. Vizitatorii au admirat sculpturi incredibile în lemn realizate de artistul Gabi Rizea