Antena Meniu Search
x

Străzile din Cluj, luate cu asalt de soldaţi și cavaleri din epoca medievală

Spectacol medieval, aseară, în Cluj. Pe străzile oraşului au răsunat acorduri de cimpoi şi au defilat zeci de personaje istorice. A fost, de fapt, un marş impresionant, prin care s-au sărbătorit 576 de ani de la naşterea regelui Matei Corvin.

de Redactia Observator

la 24.02.2019, 10:29

Vezi și

Spectacol medieval, aseară, în Cluj. Pe străzile oraşului au răsunat acorduri de cimpoi şi au defilat zeci de personaje istorice. A fost, de fapt, un marş impresionant, prin care s-au sărbătorit 576 de ani de la naşterea regelui Matei Corvin.  La paradă au luat parte sute de oameni, încântaţi de atmosfera inedită.

În ţinute medievale, soldaţi, cavaleri şi ţărani defilează pe străzile din Cluj. Printre ei se strecoară muzicieni care bat în tobe şi cântă la cimpoi. Este o reconstituire istorică din secolul al XV-lea.

Un bărbat a venit din Ungaria pentru a conduce parada. Pe vremuri, se ocupa cu menţinerea ordinii şi i se spunea tot miliţian. Pe cap are un coif din oţel, poartă o sabie şi este îmbrăcat cu o haină groasă din postav.

Sunetele instrumentelor scot sute de spectatori din case. Cu torţe în mâini, pornesc împreună spre Piaţa Unirii. Sărbătoresc 576 de ani de la naşterea regelui Ungariei.

La statuia lui Matei Corvin, se ţine un discurs şi se aprind focuri de artificii.

În final, alaiul poposeşte la casa memorială a regelui Matei Corvin, iar clujenii se delectează cu acorduri medievale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Străzile din Cluj, luate cu asalt de soldaţi și cavaleri din epoca medievală