Antena Meniu Search
x

Se reiau spectacolele și concertele, însă cu restricții privind numărul de participanți

Decizia ca de luni ne distram la spectacole doar in grupuri de cel mult 500 de oameni si doar in aer liber i-a dat peste cap si mai rau pe toti organizatorii de spectacole. Aproape niciunul nu era pregatit ca-n cateva zile sa-si reprimeasca spectatorii dupa care tanjesc de 3 luni. Spre exemplu, cel mai mare teatru din Romania, Teatrul Naţional Bucureşti, are nevoie de doua saptamani ca sa organizeze primele spectacole.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 23:52

Vezi și
  • Se reiau spectacolele și concertele
  • Maxim 500 de persoane la fiecare eveniment

În ultimele trei luni, sute de spectacole au fost amânate.

Codruța Vulcu, asociaţia organizatorilor de evenimente - Dacă la începutul lunii martie eram cu toţii entuziasti și credeam ca după o luna, doua, poate trei revenim la normalitate, cu cât am avansat în pandemie am constatat ca e aproape imposibil.

De luni, sunt permise din nou spectacolele şi concertele în aer liber. La Teatrul Naţional, primele piese se vor juca abia peste două săptămâni.

Terasa Teatrului National din Capitala are, in mod normal, o capacitate de 300 de persoane, dar va putea primi doar 100 de spectatori, iar in cel mult o saptamana, scena va fi montata chiar aici. Biletele nici măcar nu au fost puse în vânzare.

Casa de bilete de la Teatrul Național Bucuresti s-a redeschis în urma cu aproximativ doua saptamani, însă nu pentru a vinde bilete, ci pentru a înapoia bani celor care au cumpărat deja locuri la piese ce s-au anulat

La Arenele Romane, au început deja pregătirile. Dar nu pentru concerte, cum era de aşteptat.

CORNEL ILIE, solistul trupei Vunk -  Încă nu este nimic programat pentru ca a venit foarte repede ştirea. Nu este optim să ai oamenii răsfiraţi dar pe de altă parte, acum o săptămână sau acum câteva zile nu aveam voie deloc.

Mai multe teatre care nu au posibilitatea să organizeze spectacole în aer liber vor folosi scena de aici.

Arenele romane au o capacitate de 3.800 de locuri pe scaune fixe. Dacă vorbim de noile reguli de distantare, atunci cei 500 de spectatori ar putea fi asezati la o distanța de 6 scaune.

La Opera Naţională, concertele de muzică clasică s-ar putea avea loc în aer liber.

Dacă în Bucureşti încă nu s-a programat niciun concert, în Timişoara primul spectacol va avea loc chiar weekendul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Se reiau spectacolele și concertele, însă cu restricții privind numărul de participanți