Antena Meniu Search
x

Spectacolul naturii în Delta Olteniei din Ipoteşti

Ipoteşti, Olt, un loc în care natura ni se dezvăluie în privelişti nebănuit de frumoase. La nici zece kilometri de Slatina, apele Oltului şi lacurile de acumulare de pe cursul său adăpostesc o lume suprinzătoare. Mica Deltă a Oltului inferior a adunat peste 200 de specii de păsări.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 16:08

Vezi și
  • Un tânăr vrea să promoveze zona.
  • Locul nu este însă pentru oricine.

Accesul în arie se face uşor, pe digurile lacurilor de acumulare, iar, odată ajuns aici, cu greu vei vrea să pleci. Este şi motivul pentru care Cosmin Nicolescu, un tânăr din Ipoteşti vrea să promoveze cât mai mult zona însă, tot el, spune că locul nu este pentru oricine.

Cosmin Nicolescu: Dacă nu iubești natura, nu ai ce sa cauți aici.

Reporter: De ce ar trebui cineva să vină și sa viziteze locul ăsta?

Cosmin Nicolescu: Pentru că are ce sa vadă, avem o multidudine de specii de păsări. Pe partea cealaltă, putem să venim la partea de pescuit.

Paşii ne înaintează spre o limbă de uscat unde câteva stoluri de păsări se bucură de soarele cald. Ghidul nostru ne dezvăluie şi câteva detalii despre obiceiurile păsărilor.

Pentru a va bucura de spectacolul naturii, de aici, recomandarea noastră este sa faceți rost de un binoclu, înainte de a porni la drum. Bine ar fi să aveți și un aparat foto, pentru ca veți vrea să imortalizati frumusețea acestor locuri.

Binecuvântate, frumuseţile Oltului inferior fac parte dintr-o arie naturală protejată Natura 2000, iar specialiştii în mediu ştiu exact ce specii cuibăresc aici.

Specialist biodiversitate: Am identificat o colonie mixtă de lopătar, un stârc de noapte, stârc cenușiu, egretă alba, iar în interiorul lacului de acumulare Ipotești, pe acele insule care au rămas după realizarea lucrărilor hidrotehnice, o colonie mixtă de stârc, cormoran pitic și cormoran mare.

Cea mai bună perioadă de a vizita Mica Deltă a Oltului e primăvara târzie şi începutul verii. Spre deliciul pasionaţilor de natură, aici au ajuns deja şi păsările migratoare de apă, între care găsim chiar pelicani, iar lebedele îşi scot bobocii din stufăriş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Spectacolul naturii în Delta Olteniei din Ipoteşti