Antena Meniu Search
x

Speli vasele de mână? Iată la ce PERICOL TE EXPUI fără să îţi dai seama

Cei mai mulţi dintre români spală vasele de mână, însă acest obicei este unul care pune viaţa în pericol

Cei mai mulţi dintre români spală vasele de mână, însă acest obicei este unul care pune viaţa în pericol

Conform unui studiu recent, realizat de un grup de experţi din cadrul Agenţiei de Protecţie a Mediului Înconjurător din SUA, Consumer Reports, Cosiliului pentru Apărarea Resurselor Naturale şi Consiliului pentru Utilizarea Eficientă a Energiei, spălatul de mână al vaselor nu este foarte eficient în ceea ce priveşte îndepărtarea microbilor.

Publicaţia Washington Post scrie că unul dintre motivele principale pentru care vasele spălate de mână nu sunt curăţate aşa cum am spera se referă la faptul că folosim apă călduţă sau chiar rece, care nu omoară bacteriile.

De asemenea, o problemă majoră pentru sănătatea noastră o reprezintă buretele de vase. Acesta este un adevărat focar de microbi. Din cauza umezelii, microorganismele care se găsesc pe buretele de vase se înmulţesc rapid, motiv pentru care se recomandă uscarea buretelui la microunde sau fierberea acestuia după fiecare folosire, şi schimbarea lui frecvenţă.

Un alt dezavantaj este cantitatea de apa folosită. S-a demonstrat că spălatul vaselor în maşina de spălat vase ne ajută să economisim până la 22.700 de litri de apă anual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Speli vasele de mână? Iată la ce PERICOL TE EXPUI fără să îţi dai seama