Antena Meniu Search
x

Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, condiții de lagăr

Sănătate printre mucegai, rugină şi mizerie. Asta caută în fiecare zi sute de pacienţi care calcă pragul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi

Vezi și

Sănătate printre mucegai, rugină şi mizerie. Asta caută în fiecare zi sute de pacienţi care calcă pragul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi

Reporterii Observator au găsit secţii nerenovate de patruzeci de ani, şi au văzut cum, în 2015, în Călăraşi, medicina se face în condiţii de lumea a treia. Pacienţii sunt disperaţi, iar cadrele medicale lipsite de speranţă. Au văzut ani la rând cum spitalul în care muncesc se degradează şi nimeni nu face nimic.

Femeia caută sănătate pentru pruncul ei, însă nu e singura ei grijă în spital. Mizeria şi condiţiile de lagăr o pun la încercări grele pe tânăra mamă.

Iar mucegaiul şi rugina groasă de pe mobilierul vechi de zeci de ani n-au nicio legtură cu sănătatea. Mai degrabă cu boala.

Femeia nu e singura pentru care o zi în spital e cea mai mare povară a vieţii. La fel ca pacienţii, medicii sunt şi ei condamnaţi. Să muncească zi de zi în aceste condiţii. Şefa secţiei de pediatrie are 25 de ani de când vine, zi de zi, aici. Încearcă să treacă peste toate - condiţii, reproşuri şi refuzuri. Se încăpăţânează să-i facă sănătoşi pe cei mici.

În ultimii ani, au fost renovate câteva secţii. Mai marii de la judeţ promit că vor rezolva toate problemele. De la anul.

Numai în secţia de pediatrie a spitalului, zilnic sunt trataţi peste 50 de copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, condiții de lagăr