Antena Meniu Search
x

Video Sport extrem în valurile mării. Pasionaţii de kitesurfing testează adrenalina la maxim

Cei care au ales să-şi petreacă acest sfârşit de săptămână pe litoral au avut numai motive de bucurie. Preţurile sunt mai mici, iar plajele mai libere. În plus, vremea este tocmai bună pentru pasionaţii de kite surfing. Pentru ei, sezonul abia începe.

de Redactia Observator

la 18.09.2021, 21:09

Vezi și

Ultimele zile cu soare blând au adus pe plajă turiştii care n-au venit pe timpul verii, ca să evite aglomeraţia.  "Îmi place când e mai multă linişte, nu mai sunt nici vânzătorii ambulanţi de diverse", spune un turist.

Litoralul în septembrie este raiul pasionaţilor de kitesurfing. Aşezaţi pe o placă, curajoşii sunt traşi de zmeu cu viteză, printre valuri. Iar când vântul e bun, se ridică metri buni deasupra apei şi zboară. "În larg ne simţim foarte bine, este modul nostru de a ne relaxa, de a fi noi cu noi, de a ne deconecta de probleme", spune un practicant. 

Sport extrem în largul mării

Nu e însă pentru oricine, aşa că cei care vor să urce pe placă trebuie să se pregătească înainte. "În primul rând trebuie să ştiţi să înotaţi, să nu vă fie frică de apă adâncă. A doua condiţie este să cauţi un instructor. Niciodată nu se învaţă sportul ăsta, nu ai cum să-l înveţi singur", spune instructorul Adrian Constantinescu.

Prețurile pentru un echipament nu sunt chiar mici.  Un zmeu bun costă cel puţin 500 de euro, plăcile încep de la 400 de euro, iar vesta de salvare - 150. Cursurile ajung şi ele la 450 de euro. Vântul este însă gratis. Iar privirile admirative de pe plajă, nepreţuite. Cum de săptămâna viitoare vremea se răceşte la mare, turiştii mai au doar puţin timp să se bucure de temperaturi de vară pe plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Sport extrem în valurile mării. Pasionaţii de kitesurfing testează adrenalina la maxim