Antena Meniu Search
x

Video Statisticele le-au dat fiori, astfel că sute de suceveni s-au înscris la crosul oraşului pentru a face mişcare

Suntem încurajaţi să facem tot mai multă mişcare, dar şi să avem un stil de viaţă sănătos în urma unui raport al OMS, care arată că tot mai mulţi oameni devin supraponderali. La Suceava, sute de oameni urmau să participe duminică la o nouă ediție a Crosului Sucevei, iar cei mai energici și determinaţi urmau să fie şi premiaţi. 

de Angela Bertea

la 24.09.2023, 11:32

Vezi și
  • Sute de participanţi urmau să alerge la Crosul Sucevei.

Cei care au vrut să participe la Crosul Sucevei s-au putut înscrie până în ultima clipă. Au fost așteptați la cortul amplasat în centrul municipiului. Startul Crosului s-a dat începând cu ora 11.00 , din Piaţa 22 Decembrie. 

Organizatorii au pregătit mai multe trasee, cel mai lung fiind de 2,5 kilometri. La Cros erau așteptați și copiii până în 8 ani, care urmau să alerge alături de câte un părinte, dar și adulții, nefiind impusă o limită de vârstă.

Organizatorii au pregătit și premii, respectiv tricouri, agende, cupe, diplome.

Prin acest eveniment se dorește încurajarea unui stil de viață sănătos, prin sport și mișcare. 

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății pentru 2022, aproximativ 58% dintre adulții români sunt supraponderali, aproape 30% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani sunt peste greutatea normală, iar între 15 și 20 la sută sunt obezi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Statisticele le-au dat fiori, astfel că sute de suceveni s-au înscris la crosul oraşului pentru a face mişcare