Antena Meniu Search
x

Staţiunile de pe Litoral, sufocate de produse contrafăcute

Staţiunile de pe litoral sunt sufocate de marfă contrafăcută. Din Mamaia până în Vama Veche, aleile principale s-au transformat în adevărate iarmaroace. Însoţiţi de proaspătul şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, reporterii Observator au găsit standuri pline de produse falsificate.

de Redactia Observator

la 10.08.2019, 21:23

Vezi și

Staţiunile de pe litoral sunt sufocate de marfă contrafăcută. Din Mamaia până în Vama Veche, aleile principale s-au transformat în adevărate iarmaroace. Însoţiţi de proaspătul şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, reporterii Observator au găsit standuri pline de produse falsificate, ce poartă etichete ale unor mărci celebre, dar şi jucării periculoase.

Valentino, Gucci, Versace. Sunt doar câteva dintre etichetele faimoase pe care le întâlneşti la colţ de stradă, la tarabele din Mamaia. Toate - false. Pe tarabe găseşti şi ii româneşti, de provenienţă necunoscută.

Vânzătorii nici măcar nu ştiu că au nevoie de o autorizaţie, direct de la producător.

La standurile de jucării, situaţia este şi mai gravă. Pentru că în joc e sănătatea copiilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Multe produse nu au niciun fel de etichetă. Comercianţii spun că nu le pasă că e marfa contrafăcută. O cumpără din angrouri, iar preţul mic primează.

Şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului şi-a propus să introducă în vămi comisari specializaţi în depistarea produselor falsificate.

Şi angrourile sunt vizate de inspectorii ANPC. În urma unui astfel de control, făcut în Capitală, au fost confiscate peste 15.000 de jucării periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Staţiunile de pe Litoral, sufocate de produse contrafăcute