Antena Meniu Search
x
LIVE

Staţiunile de pe Litoral, sufocate de produse contrafăcute

Staţiunile de pe litoral sunt sufocate de marfă contrafăcută. Din Mamaia până în Vama Veche, aleile principale s-au transformat în adevărate iarmaroace. Însoţiţi de proaspătul şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, reporterii Observator au găsit standuri pline de produse falsificate.

De Redactia Observator la 10.08.2019, 21:23
Vezi și

Staţiunile de pe litoral sunt sufocate de marfă contrafăcută. Din Mamaia până în Vama Veche, aleile principale s-au transformat în adevărate iarmaroace. Însoţiţi de proaspătul şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, reporterii Observator au găsit standuri pline de produse falsificate, ce poartă etichete ale unor mărci celebre, dar şi jucării periculoase.

Valentino, Gucci, Versace. Sunt doar câteva dintre etichetele faimoase pe care le întâlneşti la colţ de stradă, la tarabele din Mamaia. Toate - false. Pe tarabe găseşti şi ii româneşti, de provenienţă necunoscută.

Vânzătorii nici măcar nu ştiu că au nevoie de o autorizaţie, direct de la producător.

La standurile de jucării, situaţia este şi mai gravă. Pentru că în joc e sănătatea copiilor.

Copilul deschide ca alte lucruri pe care le-a mai mâncat din borcan, miere sau alt produs, vrea să guste. Când îl ducem eventual la spital şi încercăm să-i spunem medicului ce a ingerat pentru a putea fi salvat îi arătăm acest borcan, în care el vede nişte sclipici şi o zeamă - Horia Constantinescu, șeful ANPC

Multe produse nu au niciun fel de etichetă. Comercianţii spun că nu le pasă că e marfa contrafăcută. O cumpără din angrouri, iar preţul mic primează.

Şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului şi-a propus să introducă în vămi comisari specializaţi în depistarea produselor falsificate.

Şi angrourile sunt vizate de inspectorii ANPC. În urma unui astfel de control, făcut în Capitală, au fost confiscate peste 15.000 de jucării periculoase.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Staţiunile de pe Litoral, sufocate de produse contrafăcute

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel