Antena Meniu Search
x

Video Studenţii din Iaşi inventează mâncarea viitorului: au creat primii crenvurşti cu țelină, fără aditivi sau conservanți

La Universitatea Agronomică din Iaşi, studenţii inventează mâncarea viitorului. Pentru ei, crenvuştii cu ţelină, de pildă, sunt subiect pentru lucrarea de licenţă. Pentru noi toţi, ar putea fi următorul aliment în vogă.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 14:14

Vezi și

Deşi este Săptămâna Paştelui există alternative sănătoase pe care le vom putea avea curând în farfurii. Studenţii de la Universitatea din Iaşi lucrează la noi alimente. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Este o listă întreagă de preparate care sunt testate şi inventate aici, la Universitate Agronomică. Gustul este extrem de bun. În acelaşi timp sunt şi foarte sănătoase, pe măsura gustului pe care îl au. Două dintre preparatele cele mai recent inventate sun crenvurştii din carne de porc şi pasăre care nu au absolut deloc conservanţi sau aditivi alimentari, dar ei sunt 100% naturali, au doar carne de pasăre şi de porc. În acelaşi timp, pentru a nu oxida a fost folosită ţelina. Toate aceste produse sunt lucrările de licenţă ale tinerilor care studiază aici. Un alt produs este pastrama de vită. Aceasta are în conţinutul ei doar produse naturale. Ulei de rapiţă şi făină din muguri de lucernă. Toate sunt produse naturale şi studen'ii le testează pentru a încerca să înlocuiască ce găsim în acest moment pe piaţă, să înlocuiască toţi aditivii şi conservanţii care nu sunt buni pentru sănătate cu produse care sunt 100% naturale. Până acum se pare că le-a ieşit absolut tot ce şi-ai propus. În acelaşi timp, aceste produse au un termen mai mic de valabilitate şi un preţ mai crescut, aşa cum era de aşteptat. Cert este că ei se bucură că ppt testa aceste produse şi în acelaşi timp pot veni pe piaţă cu produse alternative foarte bune pe care ei le considera mâncarea viitorului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Studenţii din Iaşi inventează mâncarea viitorului: au creat primii crenvurşti cu țelină, fără aditivi sau conservanți