Social

Subiecte Bac 2018 competenţe digitale. Model de subiect pentru proba orală de la Bacalaureat

Publicat pe 15.02.2018 la 19:00 Actualizat pe 15.02.2018 la 19:01

Subiecte Bac 2018 competenţe digitale: Ministerul Educaţiei a dat publicităţii modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat din februarie.

Subiecte Bac 2018 competenţe digitale: proba orală are loc pe Bacalaureat pe 16, 19 şi 20 februarie

Hepta

Subiecte Bac 2018 competenţe digitale: Ministerul Educaţiei a dat publicităţii modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat. Proba orală de competenţe digitale are loc în perioada 16 - 20 februarie.

Conform calendarului la Bacalaureat 2018, proba orală de competenţe digitale se desfăşoară în zilele de 16, 19 şi 20 februarie. Este o probă pe care o dau toţi candidaţii la Bac.

Modelul de subiecte la Bac 2018 pentru proba orală de competenţe digitale a fost dat publicităţii de Ministerul Educaţiei. Modelul conţine inclusiv punctajul.

Bacalaureat 2018: cum se desfăşoară proba de competenţe digitale

Model pentru Subiectul 1 la proba de competenţe digitale de la Bac 2018

FIŞA A Accesul la reţeaua Internet este permis pentru rezolvarea cerinţelor din această secţiune.

SUBIECTUL I (10 puncte)

1. Căutați pe web informaţiile de mai jos despre muzee.

a. Scrieți pe foaia de examen numele țării în care se găsește cel mai mare muzeu situat în aer liber din sud-estul Europei și salvați în directorul (folder) examen, ca pagină web, numai HTML (HTML only), cu numele implicit, pagina web de pe care ați preluat această informație. (5p)

b. Copiați în fișierul comp_n numele unui muzeu și programul de vizitare al acestuia, adresele paginilor web de pe care ați copiat aceste elemente de conținut, precum și adresa unei pagini web care permite un tur virtual al muzeului ales. (5p)

Subiecte Bac 2018 competenţe digitale: model pentru Subiectul 2

FIŞA B Accesul la reţeaua Internet NU este permis pentru rezolvarea cerinţelor din această secţiune.

SUBIECTUL al II - lea (15 puncte)

Scrieţi pe foaia de examen răspunsul pentru fiecare cerinţă.

1. Enumerați două caracteristici tehnice specifice ale unui plotter și descrieți modul în care fiecare dintre acestea influențează performanțele dispozitivului. (5p)

2. Descrieți cinci dintre proprietăţile fişierului comp_d vizualizând fereastra de proprietăţi a acestuia. (5p)

3. Enumerați două tipuri de servere care pot fi întâlnite într-o rețea și precizați, pentru fiecare dintre acestea, serviciul oferit. (5p)

Subiecte Bac 2018 competenţe digitale: model pentru Subiectul 3 de la proba orală

SUBIECTUL al III - lea (75 de puncte)

1. Deschideţi fişierul comp_w.

a. Aplicați stilul predefinit Titlu (Title) textului din paragrafele cuprinse între imagine și tabel și formatați acest text astfel încât fiecare cuvânt să înceapă cu o majusculă, iar celelalte litere ale sale să fie mici. (5p)

b. Adăugați un rând nou tabelului aflat în document și îmbinați (Merge Cells) toate celulele acestui rând. (5p)

c. Realizați setările necesare pentru antetul (header) documentului, astfel încât pe paginile impare să conţină textul Față, iar pe paginile pare să conţină textul Verso. Inserați în antet, pe fiecare pagină, o copie a imaginii din document, redimensionată astfel încât să aibă o înălțime (height) de 2 cm (0.79"). (5p)

2. Deschideţi fişierul comp_p.

a. Inserați pe fiecare dintre primele două cuvinte din textul cuprins în caseta aflată în partea de mijloc a primului diapozitiv (slide) câte o legătură (Hyperlink) care să permită deschiderea fișierului comp_i, respectiv a fișierului comp_h, aflate în directorul (folderul) examen. (5p)

b. Aplicaţi un efect de animaţie de intrare, de tip roată (Wheel) cu opt spițe, la nivelul imaginii aflate în al doilea diapozitiv (slide). (5p)

c. Formatați prima listă numerotată cu litere mici (a), b), …) din cel de al treilea diapozitiv (slide), astfel încât numerotarea să fie de tipul i., ii., … și să înceapă cu iv. (5p)

3. Deschideţi fişierul comp_x.

a. În foaia de calcul (sheet) Document de lucru scrieți în celula A20 textul Anii viitori și aplicaţi pentru celulele din grupul B20:CN20 unul dintre formatele care să permită afișarea numerelor naturale. Completaţi celulele B20:CN20, în formatul ales, cu seria strict crescătoare a numerelor naturale din intervalul [2018,2108]. (5p)

b. Ordonați rândurile tabelului din grupul de celule A1:D10 ale foii de calcul (sheet) Document de lucru, astfel încât acesta să-și păstreze capul de tabel, valorile din prima coloană să fie ordonate alfabetic, iar pentru valori egale în prima coloană valorile corespunzătoare din coloana a doua să fie în ordine descrescătoare. (5p.)

c. Introduceţi în celula A1 a foii de calcul Foaie2 (Sheet2) o formulă care să calculeze automat numărul de valori numerice din grupul de celule A1:D7 din foaia de calcul (sheet) Document de lucru. Aplicați acestei celule o formatare condiționată, astfel încât să își schimbe automat culoarea fundalului în roșu dacă rezultatul obținut este strict mai mare decât 8. (5p)

4. Deschideţi fişierul comp_h.

a. Inserați în pagina web un tabel cu un rând și două coloane, integrând în celulele acestuia imaginea, respectiv ultimul paragraf aflat în pagina web înaintea imaginii. (5p)

b. Utilizând marcaje adecvate, adăugați paginii web titlul Muzee, iar conținutului paginii web titlul Muzee din România. (5p)

5. Deschideţi fişierul comp_a.

a. Stabiliţi valoarea implicită (Default Value) Proba D pentru ultimul câmp al tabelei comp_t, apoi adăugați o nouă înregistrare, completând cu valoarea A primul câmp al acesteia și cu valoarea 2018 câmpurile numerice ale sale. (5p)

b. Creați o interogare (query) cu numele comp_q, care să preia din tabela comp_t toate înregistrările care au în al doilea câmp al acesteia valori strict mai mari decât 1918. (5p)

6. Deschideţi directorul (folder) examen.

a. Ştergeţi din arhiva comp_v unul dintre fişierele conţinute și adăugați-i fișierul comp_i. (5p)

b. Utilizând o aplicație de editare a imaginilor, creaţi un desen care să conţină două elipse, având liniile de contur de grosimi diferite. Salvaţi imaginea obţinută în format BITMAP, sub numele elipse.bmp, în directorul (folder) examen. (5p)

PE ACELAŞI SUBIECT:

În articolul

Subiecte Bac 2018 competenţe digitale. Model de subiect pentru proba orală de la Bacalaureat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Politic • la 18:55

Premierul Orban a precizat că nu pensiile se majorează, ci punctul de pensie

 • Premierul Orban a adus precizări importante
 • Creşte punctul de pensie, nu pensia procentual
Extern • la 18:22

Român reținut în Italia, după ce l-a amenințat pe angajatul unui local

 • Românul reținut în Italia are 36 de ani.
 • Românul era deja vizat de un mandat de expulzare din țară.
Eveniment • la 18:15

Motociclist spulberat de un taximetrist care a virat stânga în faţa lui, fără să se asigure, la Sibiu

 • Taximetristul a virat stânga fără să se asigure
 • Tânărul motociclist a fost transportat la spital
Extern • la 17:21

Un șofer român de TIR prins cu o alcoolemie record în Italia

 • Românul ar putea fi condamnat la închisoare cu executare în Italia.
 • Românul implicat în acest caz are 60 de ani.
Social • la 17:03

Si-a dat sotia cu capul de cada si a incercat sa o inece

 • Bărbatul a fost reținut 24 de ore pentru tentativa de omor și va fi dus la Tribunal cu propunere de arestare preventivă.
Sanatate • la 16:56

Timişoara nu mai are locuri la Terapie Intensivă pentru bolnavii cu coronavirus

 • În Timişoara nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii cu coronavirus
 • O unitate mobilă va fi transferată de la Galaţi
Vezi toate știrile noi

Trending

Veste cruntă pentru criminalul lui Emi Pian! Ce a spus fratele liderului clanului Duduianu, în fața anchetatorilorpe a1.ro
Reacție de la Matei Balș, după ce Florin Salam a lansat acuzații grave la adresa medicilor: "Suntem țigani, ne-au spus să mergem la ghicitoare"pe a1.ro
Walter Zenga, prima reacție după ce s-a zvonit că el și soția sa au divorțat: ”E bine să accepți tot ce îți dă viața” / VIDEOpe spynews.ro
Replica Georgianei Lobonț, după ce a fost acuzată de Roxana Prințesa Ardealului că i-ar fi furat numele: „Poate să mă dea în judecată” / VIDEOpe spynews.ro
Becali şi-a umilit în public un angajat: "Băi, vino aici şi fă curăţenie. Ne dă DNA-ul amendă!"pe antenasport.ro
Ţara unde rişti să ajungi la închisoare dacă nu respecţi izolarea la domiciliu: "Am primit un mesaj de la un prieten de-al meu"pe antenasport.ro
Brassicpe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
Dramă fără margini. Boala rară de care suferă Silvia Dumitrescu. Nu există niciun tratamentpe antena3.ro
Pro Tv renunță la Vocea României. Cine se mută la X Factor la Antena1? Surprizele se țin lanțpe antena3.ro
Cum sa-ti speli masina corect la un self service, fara sa provoci daune lacului si culoriipe cars.ro
ULTIMĂ ORĂ: ”E foarte posibil ca școala să nu înceapă!” Anunțul șocant a venit în urmă cu câteva minutepe playtech.ro
Bugetarul-nabab Băsescu atacă primăria călare pe un sac de bani. „Petrov”, cel mai tare la capitolul bani, mult peste Tăriceanu, Firea şi Nicuşor Danpe jurnalul.ro
Horoscop săptămânal 17 - 23 august 2020. Ar fi bine să faci un pas înapoi și să-ți asculți inimape jurnalul.ro