Antena Meniu Search
x

Schimbări pe PIAŢA MUNCII. Salariul minim cerut de angajaţi este de 500 de euro (VIDEO)

În favoarea celor care-şi caută job şi a angajaţilor. Ritmul în care accelerează economia în marile orașe pune o presiune tot mai mare pe angajatori, care au fost nevoiți să majoreze salariile, dar și să vină cu noi strategii de recrutare, pentru că angajaţii au pretenţii din ce în ce mai mari.

Vezi și

Ritmul în care accelerează economia în marile orașe pune o presiune tot mai mare pe angajatori, care au fost nevoiți să majoreze salariile, dar și să vină cu noi strategii de recrutare, pentru că angajaţii au pretenţii din ce în ce mai mari.

500 de euro este salariul minim pe care îl cer din ce în ce mai mulţi tineri. O să vi se pară poate mare, dar există şi o explicaţie. E criză de personal, chiar şi fără experienţă aşa că pretenţiile candidaţilor au crescut firesc. Automat şi angajatorul trebuie să încerce măcar să se conformeze. Şi nu doar ca să atragă tineri la început de drum, pe care ulterior să-i formeze ci şi ca să-şi păstreze oamenii pe care îi au.

Ca să vă dau câteva exemple, dacă o secretară primea, în 2015, un salariu de început de aproximativ 400 de euro, acum aproape nimeni nu mai vrea acest job fără, cum spuneam, cel puțin 500 de euro. La fel se întâmplă și în cazul candidaților din cotabilitate, vânzări sau call centere, unde salariile au crescut cu cel puțin 100 de euro pentru începători.

În cazul în care nu vin totuşi cu măriri de salarii, companiile încearcă să compenseze altfel: cu tot felul de beneficii.

De la abonamente la săli de sport, mic-dejun sănătos servit la birou, tichete de masă sau asigurări de viață şi până la tichetele de vacanță. Pe lângă asta, se pune tot mai mult accentul pe programul de lucru flexibil, dar și posibilitatea de a lucra de acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Schimbări pe PIAŢA MUNCII. Salariul minim cerut de angajaţi este de 500 de euro (VIDEO)