Antena Meniu Search
x

Video Superstiţia somnului de Sfântul Gheorghe. Obiceiul care le aduce peţitori bogaţi femeilor necăsătorite

Sfântul Gheorghe. Aproape un milion de români îşi serbează astăzi onomastica, de Sfântul Gheorghe. Sărbătoarea pică, de regulă, pe 23 aprilie, însă a fost amânată două zile, anul acesta, conform canoanelor bisericeşti, ca să nu coincidă cu Sâmbăta Mare

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 25.04.2022, 08:55

Vezi și

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, însă aceştia nu şi-au putut serba onomastica pe 23 aprilie, ca de obicei, ci au aşteptat până luni, 25 aprilie.

Tradiţii de Sfântul Gheorghe

De Sfântul Gheorghe, capul familiei trebuie să aşeze ramuri verzi atât în gospodărie, cât şi în grădină sau grajduri. Se spune că acest obicei protejează de forţele malefice casa, animalele, dar şi culturile.

Ce trebuie să facă femeile necăsătorite

Pe acelaşi subiect

Astăzi trebuie să culegem mătrăgună deoarece, odată pusă în pod, această plantă va aduce peţitori bogaţi femeilor necăsătorite.

Ce păţesc azi bărbaţii urzicaţi

Dacă bărbaţii sunt urzicaţi de Sfântul Gheorghe, nu trebuie să se sperie. este un semn bun: se spune că aceştia vor fi aprigi şi harnici în perioada următoare, până la venirea toamenei.

Superstiţia somnului de Sfântul Gheorghe

O altă superstiţie spune că nu trebuie să dormim astăzi, deoarece vom fi somnoroşi în toată perioada care urmează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Superstiţia somnului de Sfântul Gheorghe. Obiceiul care le aduce peţitori bogaţi femeilor necăsătorite