Antena Meniu Search
x

Video Superstiții de Revelion: de ce se poartă lenjerie roșie și haine noi în noaptea dintre ani. Explicațiile psihologilor

Haine noi, lenjerie roşie şi vâsc sunt alte superstiţii în care românii cred de Anul Nou. Chiar dacă nu ne garantează succesul, un pic de magie ne face mai încrezători, confirmă şi psihologii. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 31.12.2022, 20:07

Vezi și

Tradiţia spune că de revelion este bine să mâncăm peşte, ca să trecem ca el prin apă în noul an. După multele comenzi primite, și fructele de mare par să aibă acelaşi efect, glumesc bucătarii.

Strugurii ne ajută, apoi, să aflăm cum ne va fi anul, spune o veche superstiţie. Petrecăreții trebuie să mănânce 12 boabe şi să îşi pună o dorinţă pentru fiecare - reprezintă lunile anului care vine. Dacă este o boabă dulce, va fi o lună bună. Lista de tradiţii stranii este, însă, lungă.

Soarta, se spune, mai este îmbunată şi cu vâsc - în vechime era tratament pentru fertilitate.

Superstițiile de Revelion aduc acumbani vânzătorilor

Adina Burghel, psiholog: Există credinţa că dacă am respectat un anumit ritual totul va fi bine. Noi, oamenii, avem nevoie să ne simţim protejaţi şi să ne asigurăm că totul va merge bine, mai ales în legătură cu lucrurile importante pentru noi.

Iulia Pop, reporter Observator: În noaptea de Revelion, purtaţi ceva roşu şi ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor. Bani, simbolic, pentru bunăstare, pește pentru agilitate, persoana iubită pentru noroc în dragoste și un pahar de șampanie pentru veselie. La mulţi ani!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Superstiții de Revelion: de ce se poartă lenjerie roșie și haine noi în noaptea dintre ani. Explicațiile psihologilor