Antena Meniu Search
x

Surorile siameze născute prematur au o singură inimă

Cristiana şi Ştefania. Siamezele care s-au născut la Constanţa au deja un nume pus de medici. Cele două surori luptă pentru viaţă cu aceleaşi bătăi de inimă. Sunt internate de două săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală

Vezi și

 Cristiana şi Ştefania. Siamezele care s-au născut la Constanţa au deja un nume pus de medici. Cele două surori luptă pentru viaţă cu aceleaşi bătăi de inimă. Sunt internate de două săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, iar medicii spun că există o uşoară îmbunătăţire a stării lor de sănătate. Acum cântăresc trei kilograme şi jumătate împreună, dar şansele lor să trăiască sunt însă în continuare, mici. O echipă Observator le-a filmat şi a văzut cum sunt îngrijite în secţia de terapie intensivă neonatală.

Cele două surori luptă pentru viaţă într-o cameră plină de aparatură medicală şi monitoare. Aerul este purificat aici de opt ori pe zi. Împart acelaşi incubator. Şi aceleaşi bătăi de inimă. Şi nu este singura lor problemă. Siamezele au ficatul comun, plămânii lipiţi şi cel mai probabil şi intestinele. Fiecare este monitorizată şi hrănită separat.

Medicamentele care o ajută pe Cristina ajung şi la Ştefania. Şi invers. Medicii spun că siamezele care respiră într-un singur trup au luat împreună aproape jumătate de kilogram în greutate. Respiră mai bine şi nu sunt sedate. Sunt vegheate tot timpul de medici, 24 de ore din 24. O întreagă echipă colaborează atunci când sunt întoarse de pe o parte pe alta.

Părinţii celor două surori nu sunt lângă ele. Au acasă încă patru copii iar de ultimele născute s-a interesat până acum doar bunica. Ea le-a spus medicilor că s-ar putea ca mama fetelor să vină la spital, la începutul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Surorile siameze născute prematur au o singură inimă