Antena Meniu Search
x

Imagini emoţionante la Cluj, acolo unde un bebeluş român născut în Italia îi vede prima oară pe bunicii lui

Mii de români care lucrează în afara ţării se întorc acasă în concediu. Vămile din vestul României au fost pline în primul weekend din august. Cei mai mulţi vin din Italia, Spania sau Germania, adică exact ţările în care avem cea mai mare diaspora.

Vezi și

Mii de români care lucrează în afara ţării se întorc acasă în concediu. Vămile din vestul României au fost pline în primul weekend din august. Cei mai mulţi vin din Italia, Spania sau Germania, adică exact ţările în care avem cea mai mare diaspora. Aduc cu ei cadouri și poveşti pentru cei dragi, pe care nu i-au mai văzut de anul trecut. Unii chiar se întorc acasă cu noi membri ai familiei. 

În vămile din vestul ţării, maşinile românilor care muncesc în străinătate se întind pe coloane lungi şi de câţiva kilometri. Sute de autoturisme aşteaptă şi două ore să intre în România. În două zile, doar prin Nădlac au trecut 740 de mii de persoane, iar prin Borş alte 580 de mii. Toţi vin pentru a-şi petrece vacanţele alături de familii. De o întorcere definitivă, nici nu se pune problema. 

Dintre toate ţările europene, România avea în 2016 cel mai mare număr de cetăţeni stabiliţi peste hotare. Oficial, patru milioane. Neoficial, ar fi însă vorba de cinci milioane. Cei mai mulţi au plecat în Italia, Spania sau Germania. 

Andreea lucrează în Italia de 13 ani. Familia nu îi cunoaşte încă fiul: "Anul ăsta am devenit mamică şi am venit cu copilul acasă." La Cluj, toată lumea abia o aşteaptă: "Ai venit într-o lume nouă! Ai venit România!"

Născut în Italia, Gabriel e îmbrăţişat pentru prima oară de bunici. Până acum, l-au văzut doar în poze. Peste câteva zile, cu toţii vor petrece la botezul lui. 

Ca mai toţi ceilalţi români care s-au întors acasă, Andreea şi soţul ei vor sta trei săptămâni în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Imagini emoţionante la Cluj, acolo unde un bebeluş român născut în Italia îi vede prima oară pe bunicii lui