Antena Meniu Search
x

Tabără gratuită în Oradea, pentru copiii cu părinții plecați în străinătate

Zeci de copii din Oradea ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate au avut parte de o săptămână de distracţie. Copiii au participat la o tabără gratuită, organizată de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din oraş.

De Redactia Observator la 30.08.2019, 16:56
Vezi și

Zeci de copii din Oradea ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate au avut parte de o săptămână de distracţie. Copiii au participat la o tabără gratuită, organizată de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din oraş.

Statisticile arată că în toată ţara, peste 90.000 de copii au cel puţin un părinte dincolo de graniţă. Specialiştii spun că lipsa lor îşi pune puternic amprenta asupra psihicului minorilor, iar astfel de activităţi îi ajută cât de cât pe plan social. 

În fiecare zi, copiii au avut parte de surprize. Piesa de teatru a fost cea mai aşteptată.

Anita a plecat pentru trei luni să muncească în Anglia, iar fetița ei de 8 ani a rămas în grija bunicilor. Când s-a întors în ţară, copilul era de nerecunoscut.

Mi-am găsit copilul schimbat psihic şi cred că costă mai multe plecatul decât statul în străinătate, pentru copil. Aș vrea să transmit ca părinţii să vină acasă - Anita

Cei mai mulți dintre copii au fost aduşi în tabără de bunici, cei care îi îngrijesc în lipsa părinţilor.În Oradea, anul trecut erau 717 copii care aveau cel puţin un părinte plecat.

 Ne dorim să creem o relaţie de atasament şi faţă de reprezentaţii legali ai părintilor, cei care rămân cu copiii, în general bunicii care uneori sunt depăşiti de situaţie mai ales atunci când vorbim de perioada adolescenţei, care e mai dificilă - Arina Moș, director executiv DAS Oradea

Psihologii spun că lipsa părinţilor îi afectează pe cei mici.

Copiii încep să manifeste depresie, nervozitate, probleme de comportament, încep să fugă de la şcoală, încep să devină agresivi - Alexandru Tiba, psiholog

Specialiştii spun că este important să li se acorde copiilor, ajutor. Să fie consiliaţi psihologic şi să primească multă dragoste de la familia extinsă. Iar părinţii să încerce să se implice cât mai mult în educaţia lor, chiar şi de la distanţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Tabără gratuită în Oradea, pentru copiii cu părinții plecați în străinătate