Antena Meniu Search
x

Video Aplicațiile prin care cei mici pot învăţa, prin joacă, matematică, biologie sau chiar limbi străine

Orice părinte ştie cât de greu este să smulgi telefonul sau tableta din mâna copilului. Însă timpul petrecut în faţa gadgetului nu este neapărat unul pierdut. Există o serie de aplicaţii amuzante, prin care cei mici pot învăţa matematică, biologie sau chiar limbi străine.

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 10:52

Vezi și

Curiozitatea specifică vârstei, dar și felul în care copiii înţeleg tehnologia, fac din fascinația lor pentru telefoanele și tablete o realitate pe care nu prea mai avem cum să o ignorăm. Trebuie să acceptăm ca tehnologia a devenit o necesitate şi să ne gândim mai degrabă cum putem profita de ea. 

Cu toţii ne-am dori ca cel mic să stea cât mai puţin timp pe telefon, televizor sau tabletă. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să stea deloc. La fel ca orice în viaţă, moderaţia este cheia. Iar dacă timpul petrecut pe device-uri le oferă şi o oportunitate să înveţe lucruri noi, ieşim cu toţii câştigaţi din asta.

Majoritatea aplicaţiilor pentru copii au la bază o nouă metodă educativă susţinută inclusiv de UNICEF şi anume învăţarea prin joacă. Iar în ultima vreme au apărut tot mai multe astfel de aplicaţii şi jocuri educativea pentru toate vârstele. Iată câteva dintre ele. 

DragonBox Numbers 

DragonBox Numbers este una dintre cele mai eficiente aplicaţii pentru învăţarea matematicii. Cei mici sunt ghidaţi în această călătorie de 10 personaje caraghioase care reprezintă, de fapt, numerele. Felul în care este construit jocul îi ajută pe copii să îşi dezvolte cunoştinţele treptat, prin exemple practice. 

Tinybop 

Dacă aveți un copil pasionat de tot ce ne înconjoară sau pur și simplu unul cu imaginație bogată și cu multe întrebări, atunci cu siguranţă va găsi interesantă cel puţin una dintre cele 12 aplicaţii interactive create de studioul american Tinybop. Ele acoperă baza majorității științelor și pun accentul atât pe partea grafică a jocului, realizată de artiști, cât și pe elementul de interactivitate. În colecție există aplicaţii prin care cei mici pot afla cum funcţionează corpul uman, despre sistemul solar, despre lumea subacvatică şi chiar despre vreme. Există inclusiv o aplicaţie prin care copiii îşi pot crea un jurnal digital prin care să îşi reprezinte grafic gândurile. 

Toca Boca – Plante, Știință, Medicină, Natură, Socializare 

Şi suedezii de la Toca Boca au o serie întreagă de aplicaţii educative pentru copii. Cu ajutorul unor elemente grafice adaptate vârstei, jocurile stârnesc curiozitatea celor mici și îi ajută să descopere domenii precum ştiinţă, medicină, natură sau gastronomie. 

Reading Raven 

Există şi aplicaţii care îi provoacă pe cei mici să înveţe o limbă străină prin joc. Cu ajutorul Reading Raven, de exemplu, copiii învaţă să citească în engleză prin metode moderne, bazate pe sunete şi imagini. Vor începe o călătorie fonetică, de la învăţarea alfabetului, până la citirea unor propoziţii complete şi chiar poveşti. 

Duolingo 

Iar dacă vor să treacă la următorul nivel, atunci Duolingo este răspunsul. Aceasta este una dintre cele mai populare aplicaţii pentru învăţarea unei limbi străine. Are un design interactiv şi le permite utilizatorilor să repete în ritmul lor, prin lecţii scurte şi interactive. Copiii, dar și adulții, pot învăța cu ajutorul lui Duolingo peste 35 de limbi străine. 

Lightbot 

Tot cu ajutorul aplicaţiilor, cei mici se pot pregăti şi pentru o viitoare meserie. LightBot Junior este un joc de puzzle bazat pe logică şi programare. Fără să îşi dea seama, copiii pun bazele unor cunoştinţe care îi vor ajuta mai târziu să înveţe diferite limbaje de programare. 

Investory 

Şi educaţia financiară este foarte importantă pentru copii şi se recomandă să fie învăţată de la vârste fragede. Aşa a apărut Investory, o aplicaţie prin care copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani pot afla despre bani și finanțe prin joacă. Cei mici învaţă cele mai importante lecții financiare prin scenarii inspirate din viaţa reală, cum ar fi vânzarea la un stand de limonadă. 

YouTube kids 

Pentru relaxare, nu uitaţi de YouTube Kids. Această extensie le crează copiilor un mediu sigur în care pot urmări videoclipuri distractive adecvate vârstei. Părinţii au la dispozitie trei categorii din care pot alege - preşcolar, şcolar sau adolescent. Iar pentru un plus de siguranţă, pot bloca videoclipurile şi canalele pe care nu le consideră potrivite pentru copiii lor. 

În cazul în care copilul tău a ajuns la vârsta la care își dorește să exploreze smartphone-ul, foarte important este să alegi aplicaţiile potrivite pentru vârsta lui. Iar ca să fii siguri că cel mic nu se va expune unui conţinut neadecvat, configurarea controlului parental este esenţială. Prin această funcţie poţi limita sau restricţiona accesului copilului la diferite site-uri, videoclipuri sau aplicaţii şi poţi stabili limite de timp în ceea ce privește durata de folosire a telefonului. În plus, cu aceeaşi opţiune poţi vedea în timp real şi locația copilului tău. Pe Android activaţi controlul parental din Google Family Link, iar pe iOS, din Family Sharing. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » UseIT » Aplicațiile prin care cei mici pot învăţa, prin joacă, matematică, biologie sau chiar limbi străine