Antena Meniu Search
x

Tablourile şi sculpturile vândute pe internet sunt la mare căutare

Românii sunt mari amatori de artă! Mai ales la preţuri mici. Cel puţin aşa reiese dacă iei la puricat anunţurile de pe internet.

Vezi și

Românii sunt mari amatori de artă! Mai ales la preţuri mici. Cel puţin aşa reiese dacă iei la puricat anunţurile de pe internet.

În spaţiul virtual, tablourile şi sculpturile vândute la preţuri atractive au cumpărătorii lor, deloc puţini. Nimeni nu pare să ţină cont de recomandări şi o simplă semnătură pe un tablou trece drept garanţia unui produs autentic. Între rame se ascund, însă, de multe ori falsuri care nu valorează nimic şi pe care vânzătorii le prezintă drept moşteniri de familie.

Pe internet, nimeni nu poate spune exact nici când a fost realizată pictura, în ce condiţii sau ce materiale au fost folosite. Nici măcar culorile nu sunt aceleaşi cu cele din lucrările originale. De exemplu, opera unui pictor armean al cărui nume este scris greşit se vinde cu 2.500 de euro.

Specialiştii în artă spun că tranzacţiile de pe internet nu sunt controlate de nimeni şi de cele mai multe ori cumăpărătorii nu depun plângere pentru că nu ştiu că au plătit pentru un fals.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tablourile şi sculpturile vândute pe internet sunt la mare căutare