Un tânăr readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor (Video)
Pentru mulţi dintre noi, mărul reprezintă fructul copilăriei. Mai ales al celei petrecute la bunici. Pentru că bunicile ştiau să le pregătească în fel şi chip.
Pentru mulţi dintre noi, mărul reprezintă fructul copilăriei. Mai ales al celei petrecute la bunici. Pentru că bunicile ştiau să le pregătească în fel şi chip. Nu aveau reţete foarte complicate, dacă ne amintim de merele coapte în cuptor sau pe cele transformate într-un fel de chipsuri. Pe asta s-a bazat şi un tânăr om de afaceri, care a readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale, aflate la un pas de a fi uitate.
Sunt doar primii paşi pentru pregătirea scrijelelor de mere. Da, acele felii de fructe care, cândva, puse pe aţă şi ţinute până se usucă cu săptămânile sau tăiate felii şi puse pe plită, erau nelipsite de pe masa bunicii. Cu acelaşi gust nostalgic, Bogdan Ghineţ, un tânăr de 33 de ani a pornit o afacere. Merele vin chiar din livada părinţilor, iar banii - din fonduri europene.
Acum, noile tehnologii au lăsat în urmă manopera bunicii. Gustul însă promite să fie acelaşi.
Tânărul antreprenor vrea acum ca desertul lui sănătos să depăşească şi graniţele, până în Marea Britanie. Speră şi că în scurt timp să poată diversifica produsele şi să facă inclusiv suc natural de mere, dar şi scrijele din gutui şi alte fructe.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰