Antena Meniu Search
x

Tânăr infectat cu SARS-CoV-2, plecat cu gașca de prieteni la mare

Vacanţa la Costineşti s-a încheiat cu 14 zile de izolare pentru o gaşcă de 26 de prieteni din Dâmboviţa! Tinerii au fost transportaţi de urgenţă acasă, după ce un tânăr din grup a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Între timp, inspectorii DSP încearcă să afle cu cine au intrat adolescenţii în contact în timpul sejurului. Întâmplarea vine la doar câteva zile distanţă după ce un alt grup de tineri, de data aceasta din Vaslui, a trecut prin aceeaşi situaţie.

de Redactia Observator

la 09.08.2020, 11:49

Vezi și
  • Adolescentul a plecat fără să anunțe, după ce a aflat părinții sunt infectați
  • În urma analizelor a reieșit că și el are Covid-19

Grupul din Dâmboviţa, format din 26 de elevi şi studenţi, a ajuns la Costineşti luni. La doar o zi de la cazare, tânărul infectat ar fi fost sunat de părinţii săi care i-au spus că sunt infectaţi cu noul coronavirus. Tânărul ar fi plecat în grabă acasă, fără să anunţe pe nimeni.

Cristina Schipor, director DSP Constanța: Părinţii au ieşit pozitivi şi el a trebuit să se întoarcă acasă. Într-adevăr, copilul acesta, după ce a venit, a doua zi a plecat acasă. Dar nu a spus la nimeni nimic.

Prefectul Judeţului Dâmboviţa are însă o altă versiune. Spune că tânărul de 19 ani ar fi luat virusul de la mare.

Aurelian Popa, prefect de Dâmbovița: Tânărul s-a întors înainte cu două-trei zile. S-a simţit rău. A venit acasă. A mers la spitalul judeţean. Acolo a fost testat şi a ieşit pozitiv.

Reporter: Se ştie de unde a luat băiatul virusul?

Aurelian Popa, prefect de Dâmbovița: Este clar că este luat de la mare.

În acest moment, atât adolescentul, cât şi părinţii săi au fost plasaţi în izolare. Ceilalţi tineri din grup au fost aduşi acasă, vineri seară, cu acelaşi autocar cu care au venit. Şi ei trebuie să stea acasă.

Aurelian Popa, prefect de Dâmbovița: Ei sunt carantinaţi, sunt asimptomatici. Pe măsură ce devin simptomatici şi se manifestă, ei vor fi testaţi.

Ancheta epidemiologică a fost extinsă şi pentru alţi 11 tineri, contacţi direcţi ai grupului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tânăr infectat cu SARS-CoV-2, plecat cu gașca de prieteni la mare