Antena Meniu Search
x

Soarele de ianuarie a umplut tarabele cu legume româneşti!

Eram obişnuiţi să mâncam ceapă verde românească, de Paşti, nu de Crăciun. Pieţele sunt pline cu verdeţuri din serele producătorilor. Soarele de ianuarie i-a ajutat pe unii agricultori să producă fără să plătească nimic pentru energie.

Vezi și

Pe de altă parte, în câmp, grâul deja încolţit duce lipsă de apă. Iar viile au înflorit. Mai grav este dacă vine gerul, culturile de orice fel ar fi compromise.

În miezul iernii, serele din Creţeşti Ilfov sunt pline de legume: salată, ceapă sau ridichi. Căldura neobişnuită pentru perioada aceasta i-a ajutat pe agricultori să facă un ban şi în timpul iernii. N-au nevoie de sursă de căldură pentru recoltă.

Pieţele din Bucureşti nu duc deloc lipsă de marfă românească. Tarabele sunt pline de verdeţuri. Mai rar pentru luna ianuarie.

Soarele puternic de iarnă nu-i încălzeşte deloc pe agricultorii care au culturi mari în câmp. Grâul deja a încolţit şi îi trebuie apă. Luna decembrie a fost a doua cea mai secetoasă lună de când se fac înregistrări meteo.

Pierderea poate fi de 100%. Pierderea majoră este pierderea investiţiei, pierderea plantei întregi. Dacă 2013 a fost un an agricol cu o producţie record, anul este deja compromis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Soarele de ianuarie a umplut tarabele cu legume româneşti!