Antena Meniu Search
x

Video Târgurile de Crăciun din Bucureşti, de la agonia comercianţilor la extazul Primăriei. Câţi bani s-au câştigat în urma evenimentelor

Târgurile de Crăciun din Capitală au fost afaceri neprofitabile pentru comercianţi. La finalul celor 30 de zile de târg, vânzătorii trag linie şi numără câştigurile. Mult prea mici, comparativ cu chiria extrem de scumpă de la târgul organizat de Primăria Capitalei. Municipalitatea însă a câştigat bani frumoşi, de pe urma primului târg cu taxă de intrare.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 19:49

Vezi și

Târgul de Crăciun de la Universitate a fost o afacere profitabilă pentru Primăria Capitalei. 

 Andreea Milea, reporter Observator: La târgul de Crăciun de la Universitate au intrat, de la deschidere şi până astăzi, 200.000 de persoane, inclusiv turişti străini. Dacă ne raportăm la cel mai mic preţ al biletului de intrare, atunci primăria a câştigat 1.000.000 de lei. 

Biletul a costat 5 lei online şi 7 lei direct la intrare. O taxă în premieră, criticată dur de bucureşteni.      

Bucureştean: Foarte sărac şi urât. Niciodată de când suntem, eu am 60 de ani, este pentru prima dată când se plăteşte o sumă. 

Pe acelaşi subiect

Câţi bai au adus târgurile de Crăciun

Pe lângă bilete, municipalitatea a încasat peste jumătate de milion de lei din chirii. Pentru fiecare căsuţă, comercianţii au scos din buzunar între 8.000 şi 26.000 de lei. Pentru ei nici vorbă de profit. 

Octavian Tupan, comerciant târg universitate: A fost 16.500 de lei.  Am prins cam 10.000 de clienţi, tot târgul, timp de o lună. Ca vânzări au fost cam la jumătate. 

Maria Grigoraş, comerciant târg Universitate: Din păcate suntem pe linia de plutire. Nici să dăm faliment dar nici să ne îmbogăţim. Cred că am avut peste 200, 300 de clienţi pe zi.

Nici târgul de Crăciun din Sectorul 6 nu a fost profitabil pentru comercianţi. Vizitatorii au cheltuit mai puţin ca anii trecuţi.

Andrei Bogdan Nedelcu, comerciant targ: Dăm 100 de lei pe zi si in weekend 200 de lei pe zi. Vreo 4.000 de lei dam asa in total. Şi voi cat ati castigat? 2.000, 3.000 de lei. Nu mai venim. Ăsta e ultimul an în care venim. 

Accesul vizitatorilor a fost limitat din cauza pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Târgurile de Crăciun din Bucureşti, de la agonia comercianţilor la extazul Primăriei. Câţi bani s-au câştigat în urma evenimentelor