Antena Meniu Search
x

Video Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Un oraş din România a intrat direct pe locul 6

O cursă pentru supravieţuire poate fi pentru unii dintre noi şi perioada sărbătorilor de iarnă. Trebuie să recunoaştem că uneori pregătirile, cumpărăturile şi goana după cadouri sunt epuizante.

de Greta Gavrilă

la 22.12.2021, 18:27

Vezi și

Pe de altă parte, nimic nu se compară cu magia Crăciunului şi bucuria copilărească pe care ne-o dă această sărbătoare. Să ne gândim numai la farmecul târgurilor de Crăciun. Un top al celor mai frumoase târguri de sezon din Europa a fost făcut de un site de călătorii. Iar un oraş din România ne reprezintă acolo.

Târgul de Crăciun din Budapesta a fost votat pentru al doilea an la rând drept cel mai frumos de pe continent, potrivit European Best Destinations. Peste 100 de artizani încântă vizitatorii cu delicatese şi ornamente festive iar în fiecare seară, un spectacol de lumini este proiectat pe catedrala din centrul oraşului.  

Craiova ocupă locul şase

Oraşul Basel din Elveţia se mândreşte cu una dintre cele mai mari pieţe de Crăciun organizate pe continent. Cei 100 de brazi care înconjoară târgul sunt împodobiţi în fiecare iarnă iar pomul de Crăciun amplasat în centrul oraşului este considerat printre cei mai frumoşi din Europa. 

Pe acelaşi subiect

Locul trei în topul European Best Destinations este ocupat de târgul din Metz. Locuitorii spun că este cel mai frumos din Franţa. În zeci de căsuţe decorate, vizitatorii sunt invitaţi să guste preparate tradiţionale din gastronomia franceză şi să deguste din vinul produs local. În plus, pot admira priveliştea asupra oraşului din roata de observaţie. 

Următorul în clasament este Târgul de Crăciun din Viena, unul dintre cele mai vechi din Europa. Pe lângă standurile cu delicatese şi decoraţiuni, vizitatorii  pot învăţa în atelierele organizate aici să facă fursecuri sau lumânări. În weekend, intrarea este liberă la concertele de colinde. 

În top 10 al celor mai frumoase târguri europene de Crăciun este anul acesta şi cel organizat în Craiova, pe un onorabil loc 6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Un oraş din România a intrat direct pe locul 6