Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Ţările "minune" din Europa, unde speranţa de viaţă depăşeşte 83 de ani. Pe ce loc se află România în clasament

România e codașă când vine vorba de speranța de viață. Cele mai recente statistici arată că țara noastră are a treia cea mai mică speranță de viață din Europa, alături de Letonia și Bulgaria. Cu aproape șase ani mai mică decât media europeană.

De Diana Speretoiu la 27.09.2023, 08:19
Vezi și

Spania, Suedia și Italia sunt țările din Uniunea Europeană unde se trăiește cel mai bine. Speranța de viață este aici de peste 83 de ani. La coada clasamentului, stau România, Letonia și Bulgaria.

900.000 de români au trecut de opt decenii de viață

Dacă e să ne uităm pe cifrele de la noi, durata medie de viață este de puțin peste 75 de ani. La nivelul Uniunii însă, speranța de viață ajunge la aproape 81 de ani. Luăm și datele pozitive din aceste statistici realizate de Eurostat și aflăm că, totuși, speranța de viață a mai crescut în România cu câteva luni față de cifrele din 2015, de exemplu.

Ultimul recensământ arată că în jur de 900.000 de români au trecut de opt decenii de viață și alți peste 7.000 au depășit suta de ani. Un stil de viață sănătos, îmbinat cu mișcare, mai puțin stres și mai puține vicii și o dispoziție pozitivă ne ar putea oferi șansa la o viață mai lungă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ţările "minune" din Europa, unde speranţa de viaţă depăşeşte 83 de ani. Pe ce loc se află România în clasament