Un taximetrist şi-a pus copiii în pericol umplând maşina cu pasageri

De Redactia Observator.
Publicat: 29.04.2019, 20:15.
Actualizat: 29.04.2019, 20:19

Un tată taximetrist a riscat viaţa copiilor săi şi a acceptat să umple maşina cu şase pasageri. Duminică seara, când se întorceau acasă, după petrecerea de Paşte, şoferul a piedut controlul volanului. Într-o curbă, pe un drum din Vaslui, maşina cu trei copii şi patru adulţi s-a răsturnat.

Un tată taximetrist a riscat viaţa copiilor săi şi a acceptat să umple maşina cu şase pasageri. Duminică seara, când se întorceau acasă, după petrecerea de Paşte, şoferul a piedut controlul volanului. Într-o curbă, pe un drum din Vaslui, maşina cu trei copii şi patru adulţi s-a răsturnat. Ar fi putut fi o tragedie. În ultima clipă, taximetristul a evitat un stâlp din beton.

Cei trei copii, de 4, 6 şi 13 ani au călătorit zeci de kilometri, înghesuiţi între doi adulţi, pe bancheta din spate.

Taximetristul a evitat în ultima clipă o tragedie

Citește și:

La volan era unul dintre părinţi, de profesie taximetrist. Bărbatul era în timpul liber şi se întorcea acasă în Vaslui, împreună cu o altă familie alături de care a petrecut Paştele în judeţul Bacău.

Martorii care au văzut cum taxiul iese pe câmp, au alergat să-i ajute pe cei din autoturism. Înainte să se răstoarne, taxiul a trecut printre un copac şi un stâlp din beton.

Dr. Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt SAJ Vaslui: Din fericire, leziunile erau, la majoritatea dintre ei, minore, doar o persoană, este vorba de cea din dreapta faţă, prezenta un traumatism torac abdominal mai grav

Incidentul aduce în atenţie o practică întâlnită în rândul taximetriştilor. Acceptă să ia în maşină mai mulţi pasageri decât este permis.

Taximetristul are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

În acest caz, şoferul folosea taxiul ca maşină personală, iar legea este clară.

Copiii cu înălţimea de până la 1,35 m pot fi transportaţi doar în scaune speciale, pentru ca viaţa lor să fie protejată în caz de accident.

Un alt taximetrist spune că "dânsul e coleg de-al nostru, dar nu pot să-mi explic de ce i-a luat aşa. Cred că-i avea neamuri. I-a îngrămădit ca pe sardele".

Taximetristul care şi-a băgat familia şi prietenii în spital are acum dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.