Antena Meniu Search
x

Tânără cu autism dată jos dintr-un taxi, în București. Argumentul şoferului: "Nu duce handicapaţi cu maşina!"

Cătălin Rizea, tatăl unei adolescente de 17 ani, care suferă de autism, a relatat pe pagina lui de Facebook cum fiica lui, Catinca, a fost dicriminată de un taximetrist. Bărbatul susţine că fata a fost dată jos din taxi pe motiv că "nu duce handicapaţi cu maşina".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.02.2019, 14:43

Cătălin Rizea, tatăl unei adolescente de 17 ani, care suferă de autism, a relatat pe pagina lui de Facebook cum fiica lui, Catinca, a fost dicriminată de un taximetrist. Bărbatul susţine că fata a fost dată jos din taxi pe motiv că "nu duce handicapaţi cu maşina".

Bărbatul a povestit că fiica lui era însoţită de două persoane, în momentul incidentului.

Redăm, mai jos, postarea integrală a lui Cătălin Rizea:

"B-42-GMY, Meridian. Soferul a dat-o jos din taxi pe Catinca (insotita de doi tutori). Argumentul: nu duce handicapati cu masina.

Am reclamat.

Update: am fost sunat de un domn din conducerea Meridian #taximeridian. Si-a exprimat regretul si m-a asigurat ca ia masuri (se discuta cu soferul si firma contractanta).

Update 2: cei din conducerea de la #taximeridian mi-au telefonat din nou. Am convingerea ca inteleg foarte clar ca ce s-a intamplat este inacceptabil si inuman. Vor lua o pozitie ca atare si pe pagina lor de facebook. Apreciez si multumesc.

Va multumesc tuturor pentru solidaritate. In numele Catincai, pentru ca ea nu o poate face singura. ❤️, a scris tatăl fetei, pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Revoltă în mediul online: Te-aș sfătui să te adresezi CNCD!

Postarea lui Cătălin Rizea a stârnit revoltă în rândul internauţilor.

Oamenii şi-au exprimat solidaritatea faţă de părinţii fetiţei care suferă de autism şi spun că "situaţi nu trebuie să rămână aşa".

"Catalin, mă tem că ai reclamat degeaba. Doar solidaritatea oamenilor care se împotrivesc acestor scursuri ale societății poate să ducă la schimbarea lucrurilor. Te-aș sfătui să te adresezi și CNCD (poate singura instituție publică ptr. care am tot respectul, știind și ce oameni sunt acolo), dar nu știu dacă scursurile de care zic își vor schimba atitudinea după vreo decizie a CNCD. Cred că doar o lege în baza căreia să se ajungă până la ridicarea licenței poate combate mârlănia ăstora".

"Cred ca n-ar trebui sa te multumesti cu "se discuta cu...". Daca nu primesti informatii despre sanctiuni ferme, cazul trebuie transmis CNCD".

"Situaţia cu şoferul ăla de la Taxi Meridian, care a dat jos un copil autist pe motiv ca “nu transporta handicapaţi” nu poate sa rămână aşa. Pentru sănătatea mea cardiacă. Trebuie să rămână fără autorizaţia de şofer profesionist şi să plătească daune. Catalin Rizea, hai! ANPC, Meridian, Instanţă. Particip financiar, susţin si semnez. Nu trebuie sa mai toleram toate animalele printre noi".

Reamintim că tot în luna februarie, o fetiță de cinci ani, cu autism, a fost ascunsă de educatoare într-o clasă goală, în timpul unei inspecţii la o grădiniţă din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tânără cu autism dată jos dintr-un taxi, în București. Argumentul şoferului: "Nu duce handicapaţi cu maşina!"