Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Tehnici extreme de slabit

Mancam la foc automat si vrem sa slabim la fel de repede! Cand ne dorim sa scapam de kilogramele in plus, nu tinem cont de faptul ca alimentatia haotica si dietele drastice ne pot costa viata.

Vezi și

Regula celor trei mese este doar o poveste in ziua de azi. Programul supraaglomerat ii obliga pe cei mai multi dintre romani sa manance mai mult pe fuga.

Exista posibilitatea sa faca leziuni in timp la nivelul esofacului care pot degenera malign, iar la nivelul stomacului si duodenului digestia nu mai este corect facuta. Apar tulburari digestive, dureri abdominale, tulburari de tranzit si meteorism abdominal, adica balonare. Ca sa nu avem astfel de probleme, trebuie sa respectam cateva reguli simple. Trebuie sa mancam asezati, sa mancam linistiti. Teoretic, ar trebui sa mestecam bolul alimentar de aproximativ sase ori. Sa nu bem apa in timpul mesei.

In medie, o masa ar trebui sa dureze in jur de 20 de minute. Pentru ca, daca vom continua sa mancam haotic, vom constata ca incepem sa depunem kilogram dupa kilogram. Atunci va aparea nevoia de a slabi cat mai rapid si vom comite o noua eroare: vom apela la diete drastice.

Slabitul in viteza in primul rand se realizeaza prin pierderea de apa si sare. Ulterior pierdem masa musculara si tesutul adipos dispare cel mai tarziu. Ca atare se pierd calciu, magneziu, potasiu si fier. Slabitul trebuie sa fie progresiv. Teoretic, se considera ca 500 de grame pe saptamana, 750 de grame pe saptamana ar fi corecte.

O alimentatie sanatoasa nu e mare filosofie. Trebuie sa mancam, la micul dejun, cereale integrale cu lapte, la pranz - carne slaba si salate, iar seara sa ne limitam la branza degresata si la legume. Foarte importante sunt si gustarile dintre mese. Un mar, doua portocale sau 0,5 litri de suc de fructe proaspat stors nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica a unei persoane care vrea sa slabeasca intr-un mod sanatos.

Cei care vor sa slabeasca urgent sunt in stare sa se mute cu totul in sala de sport. Si acest lucru este gresit dupa cum spune Diana Stirbu, instructorul de kangoo-jumps.“Eu recomand sport de trei ori pe saptamana. Programul Fat Burning este la fel structurat pe trei sedinte de kangoo jumps pe saptamana O sedinta dureaza o ora. Niciodata nu trebuie sa stati mai mult de o ora la sala”, a explicat Diana.

Programul este conceput astfel incat sa nu-i termine fizic pe incepatori. Iar daca suntem constiinciosi si ne facem treaba ca la carte, rezultatele se vad urgent.

Diana Stirbu recomanda si ea sportul in aer liber despre care spune ca nu numai ca ajuta la slabit, dar ne facem sa ne simtim mult mai bine, din toate punctele de vedere

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Tehnici extreme de slabit