Antena Meniu Search
x

Temperaturi extrem de ridicate şi o caniculă sufocantă sunt şi pe Litoral. Salvamarii şi medicii sunt în alertă

Temperaturi extrem de ridicate şi o caniculă sufocantă sunt şi pe Litoral. La soare aerul e arzător, la propriu! Judeţul Constanţa nu se află sub Cod Roşu, însă acolo soarele e mai fierbinte ca niciodată!  Briza mării, însă, îi face pe turişti să ignore căldura de afară, chiar dacă nisipul le frige sub picioare.

Vezi și

Temperaturi extrem de ridicate şi o caniculă sufocantă sunt şi pe Litoral. La soare aerul e arzător, la propriu! Judeţul Constanţa nu se află sub Cod Roşu, însă acolo soarele e mai fierbinte ca niciodată!  Briza mării, însă, îi face pe turişti să ignore căldura de afară, chiar dacă nisipul le frige sub picioare

În Vest e Cod Roşu de caniculă! Restul ţării este sub avertizare de Cod Portocaliu, însă, chiar şi aşa, la soare vom resimţi temperaturi de peste 60 de grade Celsius. Nici noaptea nu va fi mai bine. 

Vineri şi sâmbătă ne aşteaptă un val de căldură, atenţionat deja de către Administraţia Naţională de Meteorologie cu un cod portocaliu de caniculă, iar în ceea ce priveşte zona Litoralului se aşteaptă ca temperaturile să fie cuprinse undeva între 32 până la 34, chiar 35 de grade la umbră. În aceste condiţii, Discomfortul termic va fi accentuat. Temperaturile nocturne vor fi foarte ridicate, vom avea parte de nopţi tropicale.

Pe malul mării aerul este mult mai respirabil, este de înţeles pentru că aici adie briza mării, astfel că nici mercurul nu creşte foarte mult în termometre, 30, 31 de grade Celsius arată, iar dacă mai intrăm şi în apă, cu siguranţă efectele caniculei dispar cât ai clipi din ochi.

Şi totuşi, Litoralul este sub Cod Portocaliu de caniculă. Turiştii se pot răcori în valuri, dar trebuie să fie foarte atenţi. Salvamarii şi medicii sunt în alertă. 

Turiştii, însă, nu par să ia prea mult în calcul atenţionările specialiştilor. Mai toată ziua stau pe plajă, în bătaia soarelui arzător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Temperaturi extrem de ridicate şi o caniculă sufocantă sunt şi pe Litoral. Salvamarii şi medicii sunt în alertă