Antena Meniu Search
x

Testul viitorului: meseriile de perspectivă şi joburile pe cale de dispariţie

Dacă aţi fi la început de drum în ceea ce priveşte cariera, sigur v-ar interesa ce se poartă şi ce nu se poartă în domeniu.

Vezi și

Dacă aţi fi la început de drum în ceea ce priveşte cariera, sigur v-ar interesa ce se poartă şi ce nu se poartă în domeniu! Mai exact, care vor fi meseriile căutate sau dimpotrivă, cele care sunt în pericol de dispariţie. Ei bine, există un astfel de studiu. Iar experţii ne spun că există şi soluţii.

Că tehnologia avansează, nu este un secret. Iar viitorul devine şi el pe zi ce trece mai nesigur. Pentru a ne ajuta să luăm decizile înţelepte, un grup de experţi a analizat 785 de locuri de muncă populare din Statele Unite.

Pentru ca o meserie să ajungă pe podiumul celor promiţătoare, experţii au luat în considerare ca ea să fie plătită peste medie, iar pentru practicarea ei, investiţiile în educaţie să nu fie prea mari. Şi nu este de mirare că în fruntea clasamentului se află domeniul IT. Pe listă şi-au făcut însă loc şi joburi cu o latură practică precum asistent medical şi igienist dentar.

Cu şanse slabe de viitor sunt meseriile care implică lucrul manual. Experţii spun că ele sunt primele care vor putea fi automatizate şi le recomandă oamenilor să devină mai valoroşi decat maşinile... prin acumularea de cunoştinţe noi.

Pentru cei care lucrează, sau doresc sa lucreze în aceste domenii nesigure, există totuşi soluţii. Spre exemplu, cineva care operează utiliaje textile ar putea învăţa şi cum să le întreţină sau chiar să le repare... Alte joburi pe care ar trebui să le evităm în viitor sunt cele din industria tipografică, cea a aranjamentelor florale şi a procesării fotografiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Testul viitorului: meseriile de perspectivă şi joburile pe cale de dispariţie