Antena Meniu Search
x

Video "Ştiam că o să vină și o zi bună". Povestea emoţionantă a Amaliei, o adolescentă care de Crăciun a primit cadou o familie

De Crăciun, Amalia a primit cel mai frumos cadou. Familia în care a crescut, după care a tânjit aproape un deceniu, a reuşit să o adopte. Un proces lung şi dureros, când statul nu simte, nu vede şi nu ţine cont decât de litera legii.

de Redactia Observator

la 25.12.2021, 19:43

Vezi și

Amalia are 14 ani şi pentru ea de Crăciun s-a întâmplat o minune: are familie. E un moment pe care îl aşteaptă de 7 ani, de când cea căreia îi spune mamă se luptă să o adopte.

Amalia Gheorghe: A fost foarte greu, dar știam că o să vină și o zi bună pentru mine am plâns foarte mult în perioada asta și până acum.

Drumul Amaliei spre casa familiei sale a fost lung şi dureros. Când avea un an, a fost luată în asistenţă maternală de Aurora Ghoerghe. Apoi, la 7 ani a primit o nouă lovitură de la viaţă. Familia de care se ataşase a trebuit să se mute în Franţa. Şi a pierdut singurii părinţi pe care i a avut vreodată dar şi cei doi fraţi cu care crescuse în casa familiei Gheorghe. Amalia s-a întors în sistemul de protecţie, iar mama adoptivă a început lupta cu statul pentru a putea să o aducă la ei.

Aurora Gheorghe, mama Amaliei: Îmi spuneau că plângea mult noaptea, o auzeau îi spuneau să nu mai plângă pentru că altfel nu o să îi mai dea voie să vorbească cu mine și atunci ea, pentru că suferea și nu se putea abține, plângea noaptea ca să nu o vadă doamnele de acolo

Pe acelaşi subiect

Au aflat că plasamentul se putea face numai în ţară.

Aurora Gheorghe, mama Amaliei: Mi-a spus că se gândea și la sinucidere suferea mult, încerca să își țină curajul. Mereu îi spuneam mama, Amalia, înțelege, uite, la anul cred că se rezolvă.

Abia la 10 ani, Amaliei i s-a deschis pentru prima oară dosar de adopţie. Dar în zadar. Timp de 3 ani, Aurora Gheorghe a fost potrivită de sistem cu alte două fete. Nici legea, nici sistemul, nimeni nu a ţinut cont că Amalia avea deja o familie. 

În martie 2021, speranţele au renăscut. Amalia a fost anunţată că poate merge în sfîrşit în familia ei. Norocul ei a fost ca statul permite copiilor peste 14 ani sa fie adoptati nominal.

Cadoul ei a fost o nouă familie

Amalia Gheorghe: Acum trebuie să vină două săptămâni în România pentru potrivire. O să o pup mereu, o să stau cu ea, o să o iau în braţe pentru că chiar dacă vorbesc cu ea nu e ca şi cum ar fi lângă mine.

Chiar şi aşa, au mai trecut opt luni până să poată fi împreună.

Florica Cherecheş, preşedinte ANDPDCA: Zic că s-a procedat în mod corect, cu respectarea legilor pe care le avem vrem să ne asigurăm că se fac toți pașii foarte corect si respectând intru totul litera si spiritul legii pentru că adopția nu vrem să ajungem să fie desfăcută sau mai știu eu, să regrete familia respectivă.

Aurora Gheorghe, mama Amaliei: Noroc că a împlinit 14 ani să o iau, că altfel nu aș fi putut, nu se ținea cont de faptul că a stat la noi atâția ani, că ținem legătura, că o iubim. Am simțit-o dintotdeauna ca fiind copilul meu și vă imaginați ce ar însemna la 6 ani fetița dumneavoastră să..... Ar fi avut parte de iubirea mea și de a noastră, noi de a ei. Practic am fost o familie ruptă, despărțită. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar așa am simțit de la început, că nu s-a făcut tot ce se putea pentru ea. 

Pentru ea şi pentru alţi copii. Din august însă, legea s a schimbat şi se ţine cont şi în adopţiile internaţionale dacă există deja o legătură între familie şi un copil.

Florica Cherecheş, preşedinte ANDPDCA: S-au făcut aceste modificări care să ajute procesul adopției, să scurteze termenele, să scurteze durata șederii unui copil în sistemul de protecție

Azi, Amalia petrece primul Crăciun cu adevărat în familie. Departe de o Românie care i-a furat părinţii timp de aproape un deceniu.

Amalia Gheorghe: Acum sunt acasă în locul unde mi-am dorit să fiu. Din minut în minut zic te iubesc te iubesc te iubesc. Cu frații mei aşa le spun ţi lor, că îi iubesc. Acum s-a terminat totul cum trebuie, acum privim spre viitor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Ştiam că o să vină și o zi bună". Povestea emoţionantă a Amaliei, o adolescentă care de Crăciun a primit cadou o familie