Meniu
Search
x

Preot condamnat la 21 de ani de închisoare pentru violarea unor minori, în Rusia. Părintele a avut în grijă peste 70 de copii

Un preot ortodox din Rusia, care a adoptat în trecut peste 70 de copii, a fost condamnat de judecători la 21 de ani de închisoare pentru o serie de infracţiuni, printre care şi abuzuri asupra copiilor.

De Redactia Observator la 24.12.2021, 16:13

Nikolai Stremsky a fost condamnat pentru violarea mai multor copii şi alte acte violente care au avut loc în parohia sa din Ural, o localitate din sud-vestul Rusiei, scrie BBC.

Stremsky era cunoscut ca având "cea mai mare familie din Rusia", după ce adoptase peste 70 de  copii şi fusese decorat cu Ordinul naţional al Gloriei Părintelui. După acuzaţii el a fost caterisit şi nu are voie să mai profeseze.

Două decenii de închisoare

Ca stareț în orașul Saraktash, Stremsky, el și soția sa au condus un centru de plasament de la începutul anilor 1990, adoptând copii din orfelinatele din regiune. Majoritatea celor 70 pe care i-au adoptat au ajuns acum la vârsta maturităţii. El a fost arestat în 2019 și cercetat pentru infracțiuni la adresa a șapte minori şi a negat acuzațiile împotriva sa considerându-le drept calomnii.

Anul trecut, unul dintre copiii săi adoptivi adulți și soțul ei au primit pedepse cu suspendare pentru restricționarea ilegală a libertății copiilor. Condamnându-l pe Stremsky la închisoare într-o colonie penală, tribunalul din Saraktash i-a interzis vineri să lucreze cu copiii timp de 20 de ani și i-a eliminat onoarea națională de părinte.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Preot condamnat la 21 de ani de închisoare pentru violarea unor minori, în Rusia. Părintele a avut în grijă peste 70 de copii

Breaking News

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza...

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă"