Antena Meniu Search
x

Video Ţinute inspirate din opera lui Constantin Brâncuşi într-o prezentare atipică la Timişoara

Timişoara este Capitala Europeană a Culturii. Acolo va fi organizată în curând cea mai mare expoziţie din Europa de Est, cu opere realizate de marele Constantin Brâncuşi. Designerii noştri marchează şi ei momentul. Cum altfel decât prin... ţinute cu totul şi cu totul speciale. Aseară, Alin Gălăţescu, alături de 7 designeri români, au organizat o prezentare de modă atipică.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 20.09.2023, 12:56

Vezi și

Alin Gălăţescu: Încercam punând împreună mai mulţi designeri români în care eu cred, o să creem un univers Brancuşi regăsit în creaţiile designerilor români de top. O să regăsim dragostea lui pentru ancestral, pentru zonele epurate, pentru cultura japoneză, finalul o să fie unul absolut genial şi ne apropiem de ideea de universal.

Prezentare atipică la Timişoara 

Dupa aceea o să mergem pe zona lui de iubire a tradiţiilor, avem ceva combinaţii interesante, totul dus în modern, după aceea avem dragostea lui pentru materiale, pentru că el iubea lemnul considerandu-l, prin rădăcini, esenţa legăturii noastre cu pământul, şi dupa aceea piatra, marmura şi unele de gold pe care le-am folosit la make-up şi latura lui de esenţializare pentru că el este părintele sculpturii moderne. 

Raluca Soare: Ma simt brancusiana prin unele linii sa zic asa, nu neaparat prin culoare, sunt tare bucuroasa ca sunt in seara asta aici.

Pe acelaşi subiect

- Le putem purta si de zi cu zi?

- Sigur si nu doar ca le putem purta, ceea ce vedeti sunt combinatii, exercitii de stilism si fiecare piesa separat poate sa fie purtata lejer in diferite ocazii. avem o rochie, am adaugat un corset, am adaugat o masca , iar fara acestea ramane o rochie de seara. 

Emilia şi Iulia: In aceasta seara dedicata lui brancusi a fost un mixt din colectiile noastre anteriaoare, unmisxt cu volum, cu  margele f multe si rafinament.

- Ce are in comun Brancusi cu colectia voastra?

- În primul rand suflul romanesc, traditia noastra romaneasca pe care si noi cumva prin aceste creatii incercam sa le ducem mai departe ca oamenii sa nu uite si sa pretuiasaca mai mult ceea ce avem.

- O prezentare pe sufletul vostru.

- Da, am fost in tema si a fost foarte draga. Şi eu port acum o creatie, o fota pe care am avut o in geanta, am legat o in talie si aia este.

- Le purtam si toamna asta?

- Da, oricand. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Ţinute inspirate din opera lui Constantin Brâncuşi într-o prezentare atipică la Timişoara